15 TEMMUZ; BİR MİLLETİN DESTAN YAZDIĞI TARİH

Hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimi, Türkiye tarihinin önemli ve dramatik olaylarından biridir. Bu olay, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek amacıyla koordine bir şekilde hareket ettiği bir kalkışmaydı.

Darbe girişimi, gece saatlerinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde tankların ve askerlerin sokaklara çıkmasıyla başladı. Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ve helikopterler de kullanıldı. TBMM binası ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi stratejik noktalar bombalandı.

Ancak halkın büyük bölümü, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla sokağa çıkarak darbecilere karşı direniş gösterdi. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıkan vatandaşlar, darbecilerle çatıştı ve tankların önüne yatarak direniş gösterdi. Bu kararlılık ve halkın direnişi, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında etkili oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, milletin gayreti ve vatansever güvenlik güçleri sayesinde darbe girişimine geçit verilmedi ve demokrasiye kazandı.

Darbe girişimi sırasında asker ve sivil olmak üzere 252 kişinin örgüt mensuplarınca şehit edildi. Hain darbe girişimini geri püskürten Türkiye, demokrasi nöbetleri ile ülkesine sahip çıkarak Dünya tarihinde yerini aldı.

Darbe girişimi sonrasında Türkiye'de olağanüstü hal ilan edildi ve bir dizi önlem alındı. Darbenin arkasında olduğu iddia edilen Fethullah Gülen ve FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) mensupları hakkında operasyonlar düzenlendi. Binlerce asker, polis, yargı mensubu ve sivil gözaltına alındı veya tutuklandı.

15 Temmuz, Türkiye için büyük bir dönüm noktası oldu ve ülke genelinde derin etkiler yarattı. Bu olay, Türk halkının demokrasiye ve seçilmiş hükümete sahip çıkma iradesini göstermesi açısından da önemli bir anıt olarak kabul edilmektedir.