A MİLLİLERİMİZ İZLANDA'YI DEPLASMANDA 4-2 YENDİ

Helal olsun bizim çocuklar. A Millî Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya geldi.

Başkent Reykjavík'teki Laugardalsvöllur Stadyumu'nda oynanan müsabakada Ay-Yıldızlılarımızı galibiyete taşıyan golleri 63. dakikada İrfan Can Kahveci, 67. dakikada Hakan Çalhanoğlu, 88. dakikada Arda Güler ve 90+5'te Kerem Aktürkoğlu attı. İzlanda'nın gollerini 3. dakikada Óskarsson ve 83. dakikada J. Gudmundsson kaydetti.

Mücadelenin 53. dakikasında maç 1-0 İzlanda üstünlüğüyle devam ederken VAR incelemesi sonrasında penaltı kazandık. Penaltı atışında topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu yaptığı vuruşta ağları havalandırdı ve 1-1'lik eşitliği sağladı. İzlandalı oyuncuların penaltıda ihlal olduğu gerekçeleri sonrası Hakan'ın kullandığı penaltıyı iki ayağıyla topa temas ettiği için iptal edildi.

Ay-Yıldızlılarımız, grupta oynadıkları ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken, ikinci maçta İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup etmişti. Millîlerimiz, oynadıkları son maçta Karadağ'ı 1-0 yenmişti. Gruba sahasında 2-0'lık Karadağ galibiyetiyle başlayan İzlanda ise ikinci maçında A Millî Takımımıza 3-1 yenilmiş ve son maçında Galler ile sahasında 2-2 berabere kalmıştı.

İzlanda'da ilk kez güldük

A Millî Takımımız, İzlanda'ya karşı deplasmandaki 8. maçında ilk kez galibiyete ulaştı. Daha önce yapılan 7 karşılaşmada İzlanda 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etmişti. Ay-Yıldızlılarımız, 14'ü resmi 1'i özel olmak üzere İzlanda ile tarihinde yaptığı 15 maçta 4 galibiyet, 8 yenilgi, 3 beraberlik aldı. Bu 15 maçta İzlanda'nın attığı 25 gole, A Millî Takımımız 16 golle yanıt verdi. İki takım arasında son olarak 9 Eylül'de İzmir'de oynanan maçı da Ay-Yıldızlılarımız 3-1 kazanmıştı.

Dördüncü maçların sonrasında Ay-Yıldızlılarımız, grupta 10 puanla lider durumda bulunuyor. Grupta 8 puanlı Galler 2'nci, 4 puanlı İzlanda 3'üncü sırada yer alıyor. Grupta Karadağ'ın ise puanı bulunmuyor.