BAKAN YERLİKAYA: KAZALARIN YÜZDE 45'İNE MOTOSİKLETLER KARIŞTI

Son günlerde Ordu’da da gündeme gelen motosiklet kazaları ülkenin de gündeminde. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın motosikletlerin karıştığı kazaların paylaşması sonrası oranları görenler şok oldu.

Bakan Yerlikaya, “Ülkemizde motosiklet ve motorlu bisikletler, toplam motorlu araçların %19,3’ünü oluşturmasına rağmen, 2024 yılının ilk sekiz aylık döneminde toplam kazaların %45,2’sine motosiklet ve motorlu bisikletler karıştı. Bu çok yüksek bir oran. Motosikletlerin karıştığı trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması için denetimlerimiz etkin ve yoğun bir şekilde devam edecek.”

ORDU’DA DA YÜZDE 43,5

Ordu’da da durum farklı değil. Ordu Valisi Muammer Erol’da geçtiğimiz ay 2024 yılında Ordu’da meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 2024 yılında kazaların %43,5’inin motosiklet kazaları oluşturduğunu ifade etmişti.

DAHA 5 GÜN ÖNCE BİR ASTSUBAY ŞEHİT OLMUŞTU

Ordu Gülyalı’da 18 Eylül Çarşamba günü jandarma trafik noktasında dur ihtarına uymayan motosiklet sürücüsünün çarptığı Jandarma Kıdemli Astsubay Mehmet Fatih Çangır şehit düşmüştü. Ordu’da görev yaptığı ilk gün Astsubay Mehmet Fatih Çangır’ı şehit eden motosiklet sürücüsü Adem T.’nin ehliyetinin ise olmadığı ve çok sayıda trafik cezası olduğu otaya çıkmıştı.

Yine dün Ünye’de 15 yaşında ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne işlem yapmak isteyen polis memuruna sürücünün yakınları saldırmış ve kafasına sandalyeyle vurulan polis memuru olayda yaralanmıştı.