BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAĞAN POLİS AĞIR YARALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçesinde sinir krizi geçiren bir hasta ile ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

Olayda bir polisin yaralandığını söyleyen Bakan Yerlikaya, “29 yaşındaki E.K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır.” dedi.

Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duyduğunu söyleyen Ali Yerlikaya, “Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum.”

Öte yandan psikolojik sorunları olduğu öne sürülen 29 yaşındaki Zanlı E.K.’nin gasp, kasten yaralama, hırsızlık ve uyuşturucudan 42 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Ağır yaralanan polis memuru Mustafa Topuz NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı