BİR KİLO FINDIĞIN MALİYETİ 147 LİRA OLARAK AÇIKLANDI

Giresun Ziraat Odaları İl koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda bu yılki fındık sezonu ile ilgili görüşlerini açıklayan Tirebolu Ziraat Odası ve İl Koordi9nasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, her fındık sezonu öncesinde bir takım oyunların oynandığını belirterek özellikle belirlenen rekoltenin UFK tarafından açıklanmasına tepki gösterdi.

Yaman; “Rekolteyi niye bakanlık açıklamıyor? Bu karar fındık üreticisini ciddiye almamak ve tanımamak demektir. Bırakın bakanı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye’nin tahmini fındık rekoltesini açıklayacak bir görevlisi yada basın müşavirliği yok mu? Basit ama üreticilerin kafasında soru işareti bırakan bu yetki, önümüzdeki süreçte neleri doğuracak kaygılıyız.” diye de sordu.

Kurban bayramı öncesinde 140 liraya kadar çıkan fındık fiyatının 110 liraya kadar düşmesinin de belirlenecek yeni fiyatı etkileyeceğini de vurguladı.

GİRESUN DA 1 KİLO FINDIK MALİYETİ 147 LİRA

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, Giresun’da bir kilogram fındığın maliyetini 147 lira olarak belirlediklerini de vurgulayarak yeni fiyatın da buna göre belirlenmesi gerektiğini söyledi.

ORDU’DA 117 LİRA AÇIKLANMIŞTI

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman tarafından Giresun’da fındığın maliyeti 147 lira olarak açıklanırken, Ordu Ziraat Odaları toplantısında ise Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, yaptığı açıklamada bir kilogram fındığın maliyetinin 117,46 TL olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan iki komşu ilin ziraat oda başkanları tarafından açıklanan fındık maliyet rakamları arasındaki bu farkın neden kaynaklandığı merak edilirken, açıklanacak taban fiyatta ise hangi ilin açıkladığı maliyetin dikkate alınacağı sorusunu sordurdu.