CEVAT BEY KONAĞI GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun en büyük konaklarından birisi olan tarihi Cevat Bey Konağı’nı Ordu turizmine kazandırıyor.

 

Ordu’nun Çamaş ilçesi sınırlarında bulunan ve 1909 yılında Çamaş Ailesi'nden Osman Ağa tarafından yaptırılan 18 odalı konak, Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alındı. Avlusunda bir aşevi, bir de fırın bulunan konak, yeniden aslına uygun şekilde restore edilecek.

 

ESKİ ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN TESCİLLİ BİR KÜLTÜR VARLIĞI

Genişçe bir bahçe içerisinde fırın ve müştemilatın da yer aldığı 18 odalı konak, Osmanlı Dönemi’nden kalma sivil mimari örneği olarak göz dolduruyor. Ordu yöresinde kültürel değişikliğe uğramamış Eski Anadolu Kültürünü yansıtan tescilli bir kültür varlığı olan yapı, tarihi dokusuna zarar verilmeden yıllarca işlevselliğini sürdürecek şekilde yenilenecek.

 

GÜZEL VE FERAH ORTAMDA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

Tarihsel süreç içerisinde birçok yaşanmışlıkları üzerinde barından kültür varlıklarını geleceğe taşımak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesinin restorasyon çalışması ile özgün şeklini daha iyi yansıtacak olan konak, daha güzel ve ferah ortamda ziyaretçilerini ağırlayarak bölge turizmine katkı sunacak. Cevat Bey Konağının Restorasyon Uygulama Projesinin yapılması için hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projenin Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmasıyla çalışmalara başlayacak.