DOĞA HARİKASI MENDERESLER ŞİMDİLİK KURTULDU

Ordu’nun Korgan ilçesinin Beypınarı Mahallesi ile Aybastı Perşembe Yaylası’nın bir bölümü kapsayan Taşzemin İnşaat, Madencilik Enerji Üretim Sanayi Şirketi tarafından maden aranması yönünde Ordu Valiliği tarafından olumlu ÇED kararı verilmişti.

Verilen olumlu ÇED kararının iptali için Ordu Çevre Derneği tarafından Ordu İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme karar duruşmasında Ordu Valiliği tarafından verilen ÇRD kararının yürütmesini durdurma karı verdi.

Ordu İdare Mahkemesi verdiği kararda, “Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. maddesi uyanınca teminat alınmaksızın esas hakkında karar verilinceye kadar yürütülmesinin durdurulmasına, teblikatın tamamlanmasına, bu kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 gün içerisinde Samsun Bölge İdare mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere oy birliği ile karar verilmiştir. denildi.

MADEN KONUSUNDA HUKUKİ ALANDA HEP BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ MÜCADELEMİZİN  KARŞILIĞINI ALDIK.

Mahkeme kararının ardından açıklama yapan Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, “Göz Bebeğimiz Perşembe Yaylamızı bütün mecralarda var gücümüzle koruyor, zarar gelmesini engelliyoruz. Uzun zamandır bölgemizin gündeminde olan Maden arama faaliyetleri ile ilgili yaptığımız hukuki itirazlar ve açılan davalar sonucunda Ordu İdare Mahkemesi Tarafından “Yürütmeyi Durdurma” kararı alınmıştır.”

Maden aranmasının durması için mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Başkan Gündoğar, “Maden faaliyetlerinin bölgemizde devam etmemesi adına İlçe halkımız başta olmak üzere STK’larımız ile birlikte elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Alınan bu kararın bölgemize hayırlı olmasını diliyor, bu alanda emeği geçen başta halkımıza, STK Başkanlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Siyasi Partilerimize, Doğa severlere, Esnaflarımıza, Tarım ve Hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerimize, birbirinden değerli Hukukçularımıza ve saygıdeğer basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Halkımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte başardık birlikte mücadelemize devam edeceğiz.”