DOYUMSUZ MANZARALARI ÇEKMEYE DOYAMADILAR

Ordu’nun Aybastı İlçesi Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen fotoğraf sanatçılarının katıldığı fotoğraf maratonuna ev sahipliği yaptı. Aybastı’nın yaylalarında yapılan fotoğraf maratonuna Türkiye’nin değişik illerinde faaliyet gösteren on fotoğraf derneği katıldı.

Maratona katılan fotoğrafçılar, “yabancı olmadığımız bir doğaydı. Ama Samsun’dan, Tekirdağ’dan, İzmir’den fotoğrafçılar gelince organizasyon adına, Aybastı adına gurur duydum. Aybastı Kaymakamlığına çok teşekkür ediyorum. Burada yaklaşık 75 kişilik bir fotoğrafçı grubuyla Aybastı’nın civar yaylaları olan Sevdeş ve Kızılot gibi yaylalarını gezmekteyiz. Ben fotoğrafçıların gözlerine baktığım zaman buranın muhteşemliğinin gözlerine yansıdığını fark ediyorum.”

Türkiye’nin doğusundan batısına bir çok şehirden gelen fotoğraf sanatçıları doğal bir ortamda çalışma imkanı bulduklarını söyleyen fotoğrafçılar, “Tekirdağ Fotoğraf Sanatçıları Derneği olarak Tekirdağ’dan geliyoruz. Harika bir güzelliği var, harika bir yeşilliği var. Bunları görüntüleyip tanıtmak amacıyla buradayız.”

Karadeniz yaylalarının el değmemiş güzelliklerine hayran kalan fotoğraf sanatçılarının arasında yabancı ülkelerden gelen misafir fotoğrafçılar da vardı. Fotoğraf turu iki gün sürerken Tekirdağlı fotoğrafçılar, “Tekirdağ’da mavi hakim. Güzel, deniz var, doğa var ama Karadeniz gibi değil tabiî ki. Karadeniz’de yeşilin her tonu var. Sadece yeşil değil, sarı ve mor renkte karşınıza çıkabiliyor. Ordu’da denizde var ama çok kısa mesafede yaylaya da çıkabiliyorsunuz. İnsanlar çok sıcakkanlı. Türkiye’nin her yeri güzel ama Karadeniz biraz daha farklı. Çok önyargılı gelmiştim Karadeniz’de çok farklı bir manzarayla karşılaştık. Karadeniz’e bir kez daha aşık olduk.”

Etkinliğe ev sahipliğini Aybastı Kaymakamlığı yaptı. Kaymakam Osman Bilici, Aybastı’nın güzelliklerini ulusal ve uluslararası paylaşımlara açmak, istediklerini söyleyerek, “çok güzel bir gün, doğayla başbaşayız. Aybastı Kaymakamlığı olarak organize ettiğimiz foto maratonda 80 tane amatör ve profesyonel fotoğrafçıyla Aybastı’nın güzelliklerini gösteren çok güzel bir etkinlik yapıyoruz. Amacımız bu Aybastı’nın güzelliklerini ulusal ve uluslararası paylaşımlara açmak ve tanıtım yapmak.”

Bir ara etkili olan dolu fotoğrafçılara güzel ve değişik fotoğraflar sundu.