GIDADA SKANDALLAR BİTMİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda analizlerine devam ederek "sağlığa zararlı ürünler" ve "taklit ve tağşiş yapılan ürünler" listesini sürekli olarak güncelliyor. Son analizlerde köfte ve dönerde domuz eti tespit edilirken, salçada boya, kekikte yabancı maddeler ve zeytinyağında tohum yağı bulundu.

“Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” kategorisinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği testler sonucunda Köfteci Yusuf’un sattığı köfte ve dana eti dönerin domuz eti içerdiği tespit edildi.

Bu skandal sadece Köfteci Yusuf ile sınırlı kalmadı. Bakanlık, son testlerinde kekikte yabancı maddeler tespit etti ve bazı firmaların salça yerine boya sattığını ortaya çıkardı. Ayrıca zeytinyağlarında da tohum yağı bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler sonrasında örnek alınan ürünleri laboratuvarlarında test ederek içindeki maddeleri belirliyor.

SAHTECİLİK ARTIYOR

Ürünlerde sahtecilik ciddi boyutlara ulaştı. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi gıdalarda sıkça taklit ve tağşiş vakaları görülüyor. Fiyatı, tadı, rengi veya kokusuyla şüphe uyandıran gıdalardan kaçınılması sağlık açısından önem taşıyor.