GÜNDEMİNDE HAVALİMANI VE FINDIK VARDI

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar ile birlikte düzenlediği basın toplantısında aylardır fındık konusunda iktidarı uyarmalarına karşın iktidarın fındık üreticilerine kulak tıkadığının altını çizerek iktidar temsilcilerinin seçim zamanı bölgeye geldiğini, vaatler verip oy aldıktan sonra vatandaşa arkasını döndüğünü ifade etti.

Fındık alımları konusunda TMO ve FİSKOBİRLİK’in politikalarını eleştiren Torun, FİSKOBİRLİK’in açıklanan taban fiyatın altında fındık alımı yaptığını, üretici yararına değil tüccar yararına çalışmasını eleştirdi.

Ordu-Giresun Havaalanının eylül ayında 50 gün süreyle kapatılacak olmasına tepki gösteren Torun, “sizde hiç planlama yok mu? Bölgeyi tanımıyor musunuz? En yoğun dönemde havaalanını kapatıyorsunuz, bu bilgisizliktir, bu akılsızlıktır!” ifadelerini kullandı. Seyit Torun, havaalanındaki çalışmaların 50 gün sürmesinin 12 saat çalışma esası sebebiyle olduğunu belirterek, 24 saat çalışılsa 25 günde bitecek ama müteahhitte özel izin veriliyor dedi.

Aylardır fındık kokarcası istilasına karşı topyekûn mücadele için çağrı yaptıklarını ifade eden Seyit Torun, bazı bölgelerde kokarcanın verdiği zarar sebebiyle fındığın yarı fiyata satıldığının altını çizerek iktidarın kibir abidesi haline geldiğini, vatandaşın derdinden habersiz olduğunu belirtti.

Yaz döneminde Ordu’ya ülke içinden ve dışından çok sayıda insanın geldiğine dikkat çeken Torun, Ordu’nun en büyük ihtiyacının su olduğunu hatırlatarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda sınıfta kaldığını, Ordu’da su kesintilerinin önüne geçilemediğini ifade etti.