GÜZEL ORDU KISA FİLM FESTİVALİ BU YIL ULUSLARARASI OLACAK!

Her yıl büyüyerek devam eden Festival kapsamında; bu yıl yarışmalı bölümün yanı sıra film gösterimleri, sinema sektöründeki deneyimli isimlerin birikimlerini aktardığı çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler, konser ve masterclasslar sinemasever izleyicilerle buluşacak.

BU YILIN TEMASI ‘’MUCİZE’’

Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve geniş bir kitle tarafından takip edilen Festivalimiz; kısa filmlerin yapımını özendirmek, uygun koşullarda gösterimini ve izleyiciye ulaşmasını sağlamak, ülke sinemasına katkıda bulunan yeni genç sinemacıları desteklemek, dünyadan ve Türkiye’den gelen farklı kültürlerdeki örneklerini sunmak, bir festival kültürü içinde kısa filmin tartışılacağı platform sağlamak, sinemaseverlerin keyifle izleyeceği bir festival geleneği oluşturmak ve Ordu’nun bir festivaller şehri olmasını sağlamak en büyük hedefimiz.

Güzel Ordu Kısa Film yarışması ilk olarak 2017 yılında gerçekleştirildi.

İlk yılında ‘’Karadeniz’’, İkinci yılında ‘’Çocuk Hakları’’, üçüncü yılında ‘’Kadın Hakları’’, dördüncü yılında ‘’Adalet’’, beşinci yılında ‘’Dalga’’, altıncı yılında ‘’Kıyısında’’, yedinci yılında ‘’Empati’’ temalarıyla düzenlenen Festivalin yarışma bölümü her yıl bir önceki yıldan daha fazla ilgi gördü. Yarışmanın 2024 yılı teması ‘’Mucize’’ olarak belirlendi.

FESTİVAL YÜRÜTME KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Tevfik Serdar Köksal-Vakıf Başkanı, Dr. Amina Zhaman -  Festival Uluslararası Direktörü, Ülkü Gürsoy- Festival Ulusal direktörü, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz-Ordu Üniversitesi Sinema Televizyon Bölüm Başkanı, Hakan Adanır - Sosyal Girişimci, Gültekin Bayır- Senarist, Yönetmen, Simin Belikırık – Turizmci, Fulin Ceren Işık – Öğrenci, Gökhan Bakan – İletişim Danışmanı

BU YILIN JÜRİ BAŞKANI EZEL AKAY OLDU

Festival Ana Jürisinde Ezel Akay-Jüri Başkanı olurken, Bülent Doruker, Elena Tabanova-Dimitrova, Garip Ay, Mirika Krasniqi, Natasha Mashkevich, Nilay Erdönmez, Temuri Koridze jüri üyesi olarak yer aldılar.

VAKIF BAŞKANI TEVFİK SERDAR KÖKSAL FESTİVAL HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bu yıl Sekizincisi düzenlecek olan Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali proğramı hakkında bilgi veren Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı Başkanı Tevfik Serdar Köksal ‘’Vakfımız tarafından her yıl Festival ve Festival kapsamında düzenlenen Kısa film yarışması, yeni yetenekler için önemli bir fırsat. Sanat iyileştirir, birleştirir, düşündürür, güçlendirir. Sinema sektörünün tüm paydaşları açısından, anlatmak istediklerinin seyirciye ulaşmasını teşvik etmek, ve buna aracı olmak hepimizin heyecanı” açıklamasında bulundu.

Başkan Tevfik Serdar Köksal, “Dünyadaki film festivallerine baktığımızda da yerelde yapılan etkinliklerin endüstrideki yeri çok büyük. Anadolu bizim tarihimizin kalbi. Binlerce yıllık yaşanmışlıklarla dolu kadim topraklarımızın o gün olduğu gibi bugün de sanatla iç içe olmasını çok önemsiyoruz. Kültürlerarası diyaloğun gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yarışmamızı bu yıl Uluslararası yapıyoruz ve sadece Karadeniz Ekonomik İşbirliği örgütüne üye olan Arnavutluk, Azarbeycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Moldava, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan’dan katılacak yarışmacılara açıyoruz.

Ordu çok güzel bir festival şehri olacak ve biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Festivalimizi dört yıldır destekleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı-Sinema Genel Müdürlüğüne, sponsorlarımıza ve  Festival dostu destekçilerimize verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz.