'700 MİLYON LİRALIK DEVASA BİR PROJE'

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclisinde süreçle ilgili kendisinden bilgi isteyen Meclis üyelerinin soruları üzerine bir açıklama yapan Başkan Yılmaz, Botanik Parkın Büyükşehir Belediyesine devri ile birlikte süreçte sadece işletmeci durumunda olduklarını ve konunun müdahillerinden biri olmadıklarını belirtti.

Başkan Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Botanik Park, Büyükşehir Belediyemizin kuruluş sürecinden önce başlamış ve Büyükşehir olduktan sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından sadece işletmesi yapılmak üzere bize devredilmiş bir projedir. Sadece elektrik sistemine 4 milyon TL harcanmış ve 12 milyon TL’ye mal olmuş bir projedir. Bu harcamanın dışında 4.5 milyon TL’ye çiçekler, ağaç fidanları ve bitki çeşitlerinin ilave edilmesi gerekiyordu.

Botanik Park’ın sadece aylık işletme giderinin 200 bin lirayı bulduğunu söyleyen Enver Yılmaz, “Bu projeyi devraldıktan sonra bazı itirazlarımız oldu çünkü projeden kaynaklı eksiklikler vardı. Burada yaptığımız çalışmalar kapsamında sulamadan kaynaklı olarak mevcut toprağın özelliğini yitirmiş olduğunu gördük. Bize aylık işletme maliyeti 200 bin TL’yi buluyor ki bu çok ciddi bir rakam. Projeyi yürüten yüklenici firma ile Orman Genel Müdürlüğü hâlen davalı durumda.”

İki bakanlık yerin devriyle ilgili mutabakata vardıklarını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Sağlık Bakanımız, ilimizi ziyaretinde mevcut Ordu Devlet Hastanesini incelerken düşünülen şehir hastanesinin Botanik Parkın olduğu yere yapılması konusu gündeme gelmiş. Sağlık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, buranın devriyle ilgili bir mutabakata varmış. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, burayla ilgili müdahil olma durumumuz söz konusu değil.

Şehir Hastanesi 700 milyon TL’ye mal olacağını söyleyen Yılmaz, “Yapılacak şehir hastanesi 700 milyon TL’ye mal olacak devasa bir proje. Böylesine büyük bir yatırım için buranın yer olarak düşünülmesi kadar doğal bir durum yok. Bakanlık nihai kararı vermiş olup, bu saatten sonra tüm sorumluluk Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğündedir.

Şehir Hastanesi’nin 250 dönümlük alanda hizmet vereceğini söyleyen Başkan Yılmaz, Mevcut Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, toplam 50 dönümlük bir alanda hizmet veriyor. Boztepe Araştırma Hastanesi ise kalacak. Yapılacak şehir hastanesi ise 250 dönümlük bir alanda ve her iki hastanenin yerine hizmet verecek. Projeye göre her biri özel 800 yataklı olacak ve gerekirse yatak sayısı 1200’e çıkarılabilecek.”

Ordu’ya yapılacak Şehir Hastanesi’nin projesinin hazır olduğunu açıklayan Yılmaz, “Ordu Şehir Hastanenin projesi hazır. Bu bizim için avantaj. Isparta Şehir Hastanesinin projesiyle aynı olacak. Aynı alan içerisinde Adli Tıp Müdürlüğü binası da yapılacak"

Bazı kesimlerin konuyu çarpıttığını söyleyen Yılmaz, “Kamuoyunda bazıları tarafından çarpıtıldığı gibi şehir hastanesi özel sektör tarafından değil yine devlet tarafından işletilecek ve çalışanları kamu görevlisi olacak. Sadece hastaneyi inşa eden firma, hastane gelirlerinden belli bir oranda pay alacak. İlimiz açısından bakıldığında Botanik Parkta pek çok sorun bulunmakta. Şehir hastanesi ise eksikliği hissedilen, 700 milyon TL’lik dev bir proje ve bir ihtiyaç. İçinde birçok hatayı barındıran ve aylık sadece işletme maliyeti 200 bin TL olan Botanik Parkın yerine 700 milyon TL’lik dev bir projenin hayata geçirilmesi bana göre de mantıklı bir karar.”