'BU ÇİLE NE ZAMAN BİTECEK?'

2016 Aralık ayında meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapanan ve Haziran ayına gelinmesine rağmen hala bitirilemeyen Yalıköy Mahallesi Pelitdibi mevkiindeki yolu TBMM gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ulaştırma Bakanında cevap istedi.

Torun verdiği soru önergesinde, “Yetkililerin heyelandan sonra bölgede incelemeler yaptığını, çalışmaların bir an önce başlatılacağını, yolun 45 gün içinde bitirileceğinin de planlandığını açıklamalarına rağmen Haziran ayına gelmiş olmamıza rağmen yol çalışmaları halen bitirilememiştir. Bölgemden edindiğim bilgilere göre önümüzdeki 3-4 ay içerisinde de bitirileceği de şüphelidir. Yaşanan heyelandan sonra trafiğe kapanan Sahil Yolu’na alternatif olarak bölgenin iç kesiminde bir servis yolu açılmıştır. Ancak açılan servis yolundan büyük tonajlı araçların geçişinde büyük sıkıntı yaşanmaktadır. Servis yolunun altyapısı olmadığı için dökülen asfaltlar tutmamakta, bir müddet sonra mıcıra dönüşmektedir. Bununla birlikte, bölge bir turizm bölgesidir. Bütün doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu ender bir coğrafyaya sahiptir. Sahil yolunda bulunan bölge esnafı geçimini büyük ölçüde turizmden sağlamaktadır.  Bölge halkımızın ulaşım sorunu hat safhaya ulaşmış, esnafımız kepenklerini kapatma noktasına gelmiştir.”dedi.

Torun, Ordu-Perşembe-Fatsa sahil yolunda, Yalıköy Mahallesi Pelitdibi mevkiinde devam eden yol çalışmasının bitirilmemesinin sebepleri, yol çalışmasını yürüten ilgili firmalarla ilgili denetimlerin yapılıp yapılmadığı, yol çalışmasının hangi tarihte tamamlanacağı bölge halkının, esnafın ve Ordu-Perşembe-Fatsa sahil yolunu kullanan araçların ulaşım çilesinin ne zaman sona ereceği hakkındaki” sorularına cevap istedi.

“PERŞEMBE-FATSA TURİZMİN NERESİNDE”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun’un diğer soru önergesi Kültür ve Turizm Bakanına oldu. Torun,  doğanın bütün güzelliklerine ev sahipliği yapan Perşembe ve Fatsa ilçesinin Çevre yolundan sonra unutulduğunu ifade etti. Sahil Yolunda bulunan ilçelerin Türkiye’nin ender coğrafyalarına  sahip olduğunu belirterek, 115 bin nüfuslu Fatsa’yla, 31 bin nüfuslu Perşembe halkının ve bölge esnafının ekonomisine turizmin gelirlerinin  büyük ölçüde katkıda bulunduğunu belirtti.  Muazzam bir coğrafyada bulunan, yeşil ile mavinin buluştuğu, ender güzellikteki koylarıyla herkesi büyüleyen ve bu güne kadar turizm alanında hiçbir yatırım alamayan bu iki ilçenin, Çevre Yolundan sonra ise neredeyse unutulduğunu, sahip olduğu doğal güzelliklerin yatırıma dönüştürülemediğini söyledi. Perşembe ve Fatsa ilçesinin Karadeniz Turizm Master Planının neresinde yer aldığını, ülke turizmine büyük katma değer yaratacak bu ilçelere Bakanlığın yatırım programlarında yer verilip verilmeyeceği, Perşembe ve Fatsa ilçelerinin tanıtımı konusunda Bakanlığın herhangi bir çalışması olup olmadığı ve Ordu sahil şeridinde bulunan, turizme hizmet veren küçük işletmelerin desteklenmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmadığıyla ilgili sorularına cevap istedi.