KARADENİZ - AKDENİZ ULAŞIMA KAPANDI

Üç gündür şiddetli yağışların ve beraberinde sel ve su baskınlarının olduğu Ordu’da Dere Yolu olarak bilinen Karadeniz - Akdeniz yolunda meydana gelen heyelanlar ve toprak kayması sebebiyle ulaşıma kapandı.

 

Bölgede incelemede bulunan Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Karadeniz - Akdeniz yolunun Ulubey ile Mesudiye sınırı, Darıcabaşı mevkiinde bulunan tünelin ağzındaki menfezin göçmesi sonucu Dereyolu trafiğe tamamen kapanmıştır. Mesudiye ve Ordu istikametine gidecek araçların alternatif güzergahları kullanmalarını gerekmektedir. Yaşadığımız afetten etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Önceliğimiz ulaşıma kapalı yollarımızı açıp, kıymetli vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamalarının önüne geçmek. Lütfen zorunlu olmadıkça köy yollarımızı kullanmayalım heyelan tehlikesi devam etmektedir.”

 

Belediye ekipleri olarak sahada olduklarını söyleyen Başkan Türkcan, “Heyelan, sel ve su baskınlarının meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak üzere tüm ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizin 41 mahallesinde 300'den fazla noktadan ihbarlar aldık. Hızlı bir şekilde makine ve araç gereç intikallerimizi gerçekleştirdik. Gece boyu da çalışmaya devam ediyoruz.