KAVURUCU SICAKLAR ORDU'DA DA ETKİLİ OLACAK

Haziran ayında kavurucu sıcaklıklar yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 11.06.2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak daha da artacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 8 ila 12 °C üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 8 °C üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlerde ise Antalya gibi bazı kentlerde sıcaklıkların 45 dereceyi görmesi beklendiği belirtilirken, Ordu genelinde de 33 dereceye varan sıcaklıklar bekleniyor. Sıcak havaların etkili olduğu Ordu’da ise vatandaşlar serinlemek için kendilerini gölgelik yerlere ve deniz kenarına atıyor.

Hafta sonu yağışla birlikte sıcaklıkların batı kesimlerde azalarak mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor. Ordu’da ise arefe günü olan Cumartesi ve Kurban Bayramı’nın ilk günü Pazar günü kuvvetli sağanak bekleniyor.