GİRESUNLU MİLLETVEKİLİ KABE'DE GÖZALTINA ALINDI

Giresunlu TBMM İdare Amiri, İstanbul Milletvekili ve Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Suudi Arabistan'da gerçekleştirdiği Hac ziyareti sırasında boynuna kefiye taktığı için, Suudi görevliler tarafından gözaltına alındı.

Turan, boynuna Filistin'in sembollerinden birisi haline gelen Kefiye sararak, Kabe'de tavaf etmek istedi. Bu davranışı fark edilen ve kefiyeyi çıkarmayı reddeden Turan, Suudi görevliler tarafından gözaltına alındı.

Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesi ile bir kaç saat içinde serbest bırakılan Turan, Kefiyesini çıkararak tavafını yapmaya devam etti.

Olay, AK Parti eski İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyuldu.

Çamlı yaptığı paylaşımda "TBMM'de birlikte görev yaptığım değerli arkadaşım aynı zamanda da Parlementolar arası Filistin Dostluk Gurbu başkanı olan İstanbul Milletvekili Hasan Turan kardeşimizin Hac ziyareti esnasında Beytullah'ta, emin mekan olan Kabe'de tavaf yaparken boynunda taşıdığı Kefiye'nin zorla alınması ve dahası arkadaşımıza gözaltı yapılmasına bir Müslüman olarak üzüldüm..!

Filistin'de çoğu bebek 50000 insanın katledildiği ve asrın zulmünün yaşandığı bir süreçte, bir kısım güvenlik görevlilerinin bu tip nobran, üzücü yaklaşımları ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimize asla engel olamayacaktır..!" dedi.