ORDU FEN LİSESİ'NİN MÜDÜRLÜĞÜNE YENİ ATAMA

Ordu Fen Lisesi son dönemlerde eğitimle değil yaşanan tartışmalarla gündeme geliyordu. Okul Müdürü Turgay Türkmen, öğrencilere cemaat kitaplarını dağıttığı iddialarıyla gündeme gelmiş, CHP Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel konuyu TBMM'ye taşımıştı.

Suç duyurusunda bulunuldu

Eğitim-Sen Ordu Şubesi, Ordu Fen Lisesi Okul Müdürü Turgay Türkmen'in öğrencilere bir cemaate ait kitapları dağıtmasının, Anayasa'ya ve Milli Eğitim Temel Kanunu'nun amir hükümlerine açıkça aykırılık teşkil ettiği ve okul müdürünün görevini kötüye kullandığı vurgularıyla Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma izni verilmedi

Altınordu Kaymakamlığı Fen Lisesi Müdürü Turgay Türkmen hakkında soruşturma açılması için izin vermemişti.

Fen Lisesi Müdürlüğünden alındı

Ordu Fen Lisesi Müdürü Turgay Türkmen 2019 yılında göreve başlamıştı. 5 yılı geride bırakan Turgay Türkmen'in görev süresinin dolmasına 3 yıl daha vardı.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü Turgay Türkmen'i Fen Lisesi Müdürlüğü görevinden aldı. Turgay Türkmen Nuriye Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne müdür olarak atandı.

Ordu Fen Lisesi Müdürlüğüne Nuran Aksu atandı

Ordu Fen Lisesi Müdürlüğüne Büyükşehir Belediyesi Ordu İmam Hatip Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Nuran Aksu vekaleten atandı. Nuran Aksu bugün İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretle ilgili Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü fotoğraf ve şu bilgili paylaştı;

"Ordu Fen Lisesi Müdürü Nuran Aksu, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Fatih Vargeloğlu'nu ziyaret etti."

Ordu Fen Lisesi Müdürü Nuran Aksu kimdir?

1974 yılında Ordu´da dünyaya geldi. İlkokula Ulubey´in Uzunmahmut köyünde başladı. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ulubey ilçesinde bitirdikten sonra 1990 yılında KTÜ Fen -Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümünde okumaya başladı. 1994 yılında mezun olduktan sonra 1 yıl KTÜ Eğitim Fakültesi´nde formasyon eğitimi aldı. 1995 yılında Ordu, Gürgentepe, Akörengölyanı İlkokulu´nda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. 1997 yılının eylül ayında branş değişikliğiyle beraber Nuriye Halit Çebi İşitme Engelliler Lisesi´nde Biyoloji Öğretmeni olarak göreve başladı. 20 Nisan 2000 tarihinde aynı okulda Müdür yardımcılığı görevine getirildi. 10 Aralık 2003 tarihinde Müdür Başyardımcısı oldu. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi´ne Müdür Baş Yardımcısı olarak atandı. Uzun yıllar pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 12 Mayıs 2024´te Ordu Fen Lisesine Müdür Vekili olarak görevlendirildi. Evli ve üç çocuk annesidir.