ELİNDE DEĞNEKLE KÖPRÜYÜ KURTARMAYA KALKTI

Ordu’ya geçtiğimiz Pazar günü metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştü. Bir kişinin sel sularına kapılıp hayatını kaybettiği kuvvetli sağanağın sel ve su baskınlarına yol açtığı Ordu’nun İkizce ilçesinde çekilen bu görüntüler, yok artık dedirtti.

İkizce-Ünye Karayolu Yukarıkarlıtepe mevkiindeki İkizce Deresi sağanak yağışlar nedeniyle taştı. Derenin taşması nedeniyle Sel suları dere üzerindeki köprüleri yıktı. Yukarıkarlıtepe ağaç köprüsü de yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Su seviyesinin köprü üzerine kadar çıktığı anda Hasan Keş isimli vatandaş canını tehlikeye atarak köprüye takılan ağaçlara müdahale etmeye çalıştı. O anlar ise cep telefonu tarafından kaydedilip, sosyal medyada yayınlandı.

Görüntülerde sel sularıyla yıkılma tehlikesi geçiren tahtadan asma köprünün üzerinde yürüyen ve ortasına gelen 65 yaşındaki Hasan Keş isimli bir kişi elindeki değnekle köprüyü kurtarma çalışıyor. Canını tehlikeye attığı o anları bir başka kişi ise canlı yayında sosyal medya hesabından yayınladı. Canlı yayın yapan kişi diğerlerine canlarını tehlikeye attıkları için kızıyor ama kendisi de ağaçtan asma köprü üzerinden yayın yapıyor. Yürekleri ağza getiren görüntüler sonunda şans eseri bir facia yaşanmadı.