İŞTE ORDU'DA 13 TEMMUZ CUMARTESİ FINDIK FİYATI

Yeni fındık sezonuna artık 20 günden az bir süre kala bir hazırlıklar devam ediyor, bir yandan da fiyat beklentileri kamuoyuyla paylaşılıyor. Dün Ordu’da bu anlamda iki ayrı açıklama yapıldı.

ZİRAAT ODALARI: 160 TL

İlk olarak Ordu’da bulunan Ziraat Odaları Başkanları yaptıkları basın toplantısında 2024 yılı bir kilo fındığın maliyetinin 117.46 olduğunu belirtirlerken bu yıl fındık taban fiyatının ise 160 lira olması gerektiğini ifade ettiler.

CHP: 170 TL

Bu sene fındık rekoltesinin 650 bin tonu geçmeyeceğini söyleyen CHP Ordu İl Teşkilatı da düzenlediği basın açıklamasında, 170 TL’nin altındaki bir fındık fiyatının kabul edilemez olduğunu kamuoyuyla paylaştılar.

İHRACATÇILAR YÜKSEK FİYAT İSTEMİYOR

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Hasan Osman Sabır’da “Eğer fiyatlamamızı aşırı yukarıda tutarsak, son iki sezondur yaşadığımız yaklaşık 50 bin ton fındık eksik ihraç etmiş oluruz” diyerek, yüksek taban fiyatına karşı olduğunu açıkladı.

Ancak tüm bu açıklamalara rağmen ise fındık fiyatında bir değişiklik yaşanmıyor. Ordu’da halen 13 Temmuz Cumartesi günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı, 110 liradan işlem görüyor. Net fiyatı ise 105 lira 60 kuruş olurken, 55 randıman fındık fiyatı ise 116 lira 16 kuruştan işlem görmeye devam ediyor.