ORDU'NUN O İLÇESİNDE FINDIK HASADI BAŞLADI

Ordu Valiliği tarafından açıklanan tarih öncesi olgunlaşan fındıkların toplanmasına başlandı. Daha önce ki yıllarda da olduğu gibi Çatalpınar ilçesinin bazı mahallelerinde arazinin sarp ve dikey olmasını gerekçe gösteren bazı üreticiler yere dökülmeden fındıklarını toplamaya başladı.

Bunlardan biri de Çatalpınar ilçesine bağlı Maden mahallesinin zemini say ve arazi yapısı dikey olan bahçelerde hasat açıklanan tarihlerden önce başladı. Üreticiler fındıklarının erken oluştuğunu ifade ederek yere dökülmeden mahsulü almak istediklerini yoksa dökülen mahsulün arazi şartları nedeniyle bulunmasının zor olacağını ifade ettiler.

Fındık toplarken bahçede ayakta durmakta zorlandıklarını ifade eden işçiler, buldukları tek düzlükte de kahvaltı ve yemek molası verdiklerini ifade ettiler.

5 AĞUSTOS OLARAK AÇIKLANMIŞTI

Öte yandan Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Ordu’da sahil kesimlerinde (0-250 rakım) 5 Ağustos’ta bahçeye girilecek. Orta kesimde (251-500 rakım) 10 Ağustos’ta fındıklar toplanmaya başlanırken, yüksek kesimlerde ise (501 rakım ve üzeri) 17 Ağustos olarak belirlenmişti.