BAŞKAN AKÇA: MAHMUT ÖZER, GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEDİ!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık maliyetlerinin artışına dikkat çekerek, açıklanması beklenen fındık fiyatının üreticinin beklentilerini karşılaması gerektiğini vurguladı.

Ordu’da ziraat odalarının oluşturduğu komisyonun fındık yevmiye fiyatının günlük 800 lira olarak belirlemesine rağmen dayıbaşı ve çavuş diye tabir edilen kişilerin verilen karara uymayıp kendilerinin fiyat belirlemesine tepkisini dile getiren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, dayıbaşı ve çavuşlara seslendi.

Dayıbaşı ve çavuşların yevmiye fiyatlarını artırma girişimlerine karşı tepkisini dile getiren Başkan Akça, “Dayıbaşı ve çavuşlar, Ordu’daki simsarlar sizlere sesleniyorum. Burada gelip alacaksın kesmeyin. Burada raconu bu millet keseri patron keser. Patron da çiftçidir. Gelip burada kimseyi tehdit etmeyeceksiniz. Ziraat Odaları bir toplantı yapıyor, bir karar alıyor. Bunun üzerine feryadı figan ederek kamuoyu oluşturuyorsunuz. Hadsizce bir toplantı düzenleyerek ziraat odalarının adını da kullanarak ve sonra çıkıp yevmiye açıklıyorsunuz. Siz kimsiniz de fiyata çıkıyorsunuz? Siz kendinizin de zannediyorsunuz.” diyerek yevmiye fiyatının günlük 800 lira olduğunu tekrarladı. Başkan Akça, belirledikleri fiyatların hem üreticiyi hem de fındık toplayan işçileri memnun edecek düzeyde olduğunu belirtti.

İSİM VERMEDEN MAHMUT ÖZER’İ HEDEF ALDI

Türkiye’nin en büyük Ziraat Odası Başkanı olduğunu belirten Atakan Akça’nın hedefinde isim vermeden AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer vardı. Mahmut Özer’in fındığa sahip çıkmadığını, fındık için mücadele etmediğini belirten Başkan Akça,” Fındıkçı can çekişiyor, Ordu Milletvekili Tokat’ta domates topluyor” şeklinde konuştu.

Ordu’nun ana geçim kaynağının fındık olduğunu belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Bu mücadelemizde Ordu Milletvekillerinden birisini yanımızda göremiyoruz. Fındığa sahip çıkmayacakta neye sahip çıkacaksın. Burası Ordu, siz Ordu milletvekilisiniz. Çifti, ihracatçı, tüccar, Ordulunun geçim kaynağı fındıktır. Ordu Milletvekili seniz fındık için mücadele edeceksiniz. Fındıkla alakalı toplantı oluyor orada yoksunuz. Ankara’da fındıkla alakalı toplantı oluyor, orada yoksunuz. Siz ne zaman Orduluların yanında olacaksınız?” dedi.

MAHMUT ÖZER, ATAKAN AKÇA’YI KABUL ETMEDİ!

Ankara’da temasları sırasında TBMM’ye de gittiğini belirten Başkan Atakan Akça, “Meclisin koridorunda Mahmut Bey’in danışmanı beni gördü, “Başkanım bize neden uğramıyorsunuz. Mahmut Bey’i de ziyaret ediniz” dedi. Bende Mahmut Özer’in odasına gittim. Telefon görüşmesi olduğunu bitince görüşebileceğimi söylediler. Az sonra içeriden danışmanı çıktı ve “Mahmut Bey sizinle görüşmek istemiyor” dedi.” ifadelerini kullandı.

“160 TL OLMALI”

“Son dönemde üretim maliyetlerinde ciddi artışlar yaşanıyor” diyen Başkan Akça, “Gübre, ilaç, işçilik gibi girdi maliyetlerimiz yükseldi. Bu durumda, üreticimizin emeğinin karşılığını alabilmesi için açıklanacak fındık fiyatının bu maliyetleri göz önünde bulundurması gerekiyor. Özellikle artan maliyetler karşısında üreticinin zarar etmemesi için fındık fiyatının adil bir seviyede belirlenmesi gerekir. Ordu'da oluşturduğumuz bir komisyon ile beraber fındığın maliyetini hesapladık, çıkan sonuca göre 1 kg fındığın maliyeti 117 liradır. Bu sebeple maliyeti 117 lira olan fındığın taban fiyatı en az 160 TL olmalıdır” diye seslendi.