ORDU'DAN 6 FİRMA LİSTEYE GİRDİ

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı Türkiye ikinci 500 firma arasında Ordu'dan giren 6 firmadan 5'i fındık sektöründe faaliyet gösteriyor. Listede Ordu'dan giren 6 firma ve sıralaması şöyle;

47- Erçal Fındık Otomotiv Sanayi

173 Altaş Yağ sanayi

193- Şenocak Fındık

219- Gürsoy Fındık

329- Burak Tarım

388- Poyraz Poyraz Fındık

Erçal Fındık

1960 yılından bu yana sektörde kabuklu fındık alım satımı yapan firmamız, 1992 yılında Ordu’nun Kumru ilçesinde ilk fabrikasını inşaa ederek naturel iç fındık üretimine başladı.

1998 yılında Ordu Kumru’da 10.000 m2 alan üzerinde 6.000 m2 kapalı alanda kurulmuş̧ olup, yıllık 30 milyon kilogram kabuklu fındık isleme kapasiteli, son teknolojiye uygun olarak kurulan elektronik ayıklama hatlarıyla donatılmış̧, Karadeniz’ in en büyük fındık kırım tesislerinden biri olarak bölge ekonomisine katkı sunmaktadır.

Altaş Yağ Sanayi

Çotanak, Türkiye ve Dünyanın birçok ülkesinde kalitesiyle kendine yer edinmiş, ürünlerinin özgünlüğüyle yeri doldurulamaz bir pozisyon yaratmış yenilikçi bir markadır.

1957’de başlayan bir serüvenle bugünlere gelen Çotanak, yarattığı başarıyı kendini sürekli geliştirerek devam ettirecektir. Çevreye, insana ve sağlığa yatırım yapmak Çotanak’ın doğasındadır.

Uzun yıllardır bölgenin ve ülkemizin en önemli kuruluşu olan Ordu Yağ Sanayi Anonim Şirketi'ni 2009 yılında bünyesine katan Altaş Gıda Sanayi gelişimini emin adımlarla ilerletmektedir.

Ülkemizin sayılı tesislerinden olan Ordu Yağ Sanayi bölgedeki güçlü yapısı ile en önemli üretim tesislerinin başında gelmekle birlikte ayrıca en önemli istihdam alanlarından birisi konumundadır.

Şenocak Fındık

Karadeniz Bölgesinde, Ordu ilinde 1953 yılında fındık ticaretine başlayan Şenocak ailesi, kurucumuz İsmet Şenocak’ın 2017 yılındaki vefatının ardından, Cem Şenocak ile çocukları İsmet Yiğit Şenocak ve Mert Şenocak olarak ticari hayatını sürdürmektedir.

2006 yılına kadar kırma tesisinde kabuklu ve iç fındık satışı yaparken entegre tesisinin de devreye alınması ile kavrulmuş, beyazlatılmış fındık, kıyılmış fındık, fındık unu ve fındık püresi mamüllerini de ürün yelpazesine eklemiştir.

1987 yılından itibaren Türkiye’nin sayılı ihracatçı firmaları arasında yer almıştır. Firmamız BRCGS,IFS, Kosher ve Helal sertifikalarına sahiptir. Ayrıca UTZ/RAINFOREST ALLIANCE ve Organik fındık sertifikalı ürün talepleri de karşılanabilmektedir. Firmamız ayrıca SEDEX ve INC üyesidir.

Kırım tesisimizin iç fındık kapasitesi 15000 ton/yıl, entegre tesisimizin kapasitesi 10000 ton/yıldır.

Gürsoy Fındık

Gürsoy fındığın anavatanı Karadeniz'de, Ordu'da 1933'ten beri en kaliteli, doğal ve işlenmiş fındıkları Türkiye'ye ve dünyaya sunmaktadır.

Yılların birikimi sayesinde sektöründe uzmanlaşan ve sektörünün en yenilikçi firması olma iddiası ile teknolojiyi yakından takip eden Gürsoy, kuruluş misyonuna bağlı kalarak, kaliteli ürünleri ve üstün nitelikli hizmet anlayışı ile sektöründe sadece Türkiye'de değil dünyada da en çok tercih edilen markalardan biri olmuştur.

Gürsoy küresel ticaretin gelişmelerini yakından takip eden ve üretim sistemlerine yansıtan bir firma olarak değişen müşteri isteklerine cevap veren müşteri odaklı bir üretim ve satış politikası ile çalışır. Türkiye'nin ve dünyanın en büyük gıda markalarının ve dağıtıcılarının tedarikçisi olan Gürsoy, iç ve dış pazarda çikolata, pasta, şekerleme, dondurma ve bisküvi sektörlerinin lider markaları ile çalışmaktadır.

Burak Tarım Ürünleri

1980 yılından itibaren başladığı bu yola; 2010 yılında satın aldığı 5000 Metre karelik fındık işleme tesisi ile senede 25milyon kilo fındık işleme kapasitesine sahiptir.

Burak Tarım Ürünleri, 2021 yılında Yaklaşık 10000 Metre kare kapalı alana sahip yeni bir tesis projesine başlayarak kapasitesini senede 60 milyon kilo fındık işlemeye çıkartmayı hedeflemiştir. Üretimlerimizi, yenilenmiş teknoloji yöntemleri kullanarak en güvenilir şekilde yapar. Deneyimli, uzman personel ve modern ekipmanlar ile donatılan Burak Tarım Kalite Kontrol Laboratuvarı’nda fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve toksik madde analizleri gerçekleştirilir.

Hammadde alımından son ürün sevkiyatına kadar olan üretimin her aşamasında gerçekleştirilen bu analizler ve uygulanan kalite kontrol kriterleri sayesinde Burak Tarım kalite ve güvenilirliğinin devamlılığı sağlanır.

Burak Tarım tesislerinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemine, ISO 22000: HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine göre belirlenmiş olan kalite kontrol kriterleri titizlikle uygulanır. Kritik kontrol noktalarında önlemler arttırılır.

Poyraz Poyraz Fındık

POYRAZ POYRAZ FINDIK ENTEGRE A.Ş. Türkiye'nin hızla büyüyen sanayi ve yatırım şirketlerinden olan Poyraz Poyraz Fındık Entegre San. ve Tic. A.Ş. Ordu ilinde Ordu-Ulubey karayolu 5. km. Karacaömer Köyü mevkiinde kurulmuştur. 1980 yılında başlayan fındık alım satımı ve kırma faaliyetlerinin devamı olarak 1996'dan itibaren fındık entegre sanayi dalında faaliyetini sürdüren Poyraz Poyraz Fındık Entegre A.Ş. geçmiş tecrübesiyle sektöründe uzmanlaşarak, bugün fındık sektörünün lider kuruluşlarından biri olmuştur.

Kaliteli ve güvenli hizmet sunmayı birinci prensip kabul eden Poyraz Poyraz Fındık Entegre A.Ş. modern tesisleri, kaliteli ve eğitimli uzman kadrosu, çağdaş çalışma ilkeleriyle ve Ordu ili ekonomisine ve istihdamına sağladığı imkanlar ve gösterilen yüksek performans ile gün geçtikçe daha fazla büyüme trendiyle ulusal alanlarda da onur duyulacak başarılara imza atmaktadır. İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan "Türkiye'nin ilk 500 Büyük Firma Anketi"nde en büyük 500 firma arasında yer alarak fındık sektörünün gelişen performansını temsil etmektedir.

Poyraz Poyraz Fındık Entegre A.Ş. Kırma ve Entegre tesisleri ve merkezi Ordu'da olup, 17.500 m²'si kapalı olmak üzere toplam 37.000 m² alan üzerine kurulmuştur. Ürünlerimiz modern tesislerimizde hijyenik şartlarda üretilmekte, hammaddeden başlayarak son ürüne kadar ve sevkiyat dahil tüm kontroller kalite kontrol ve proses kontrol laboratuvarlarında modern cihazlarla ve uzman kadromuzla titizlikle yapılmaktadır. Bugün işlenmiş ve natürel fındıkta dünyanın tecrübeli ve önde gelen kuruluşlarından biri olan Poyraz Poyraz Fındık Entegre A.Ş. ISO22000, BRC, IFC, KOSHER, HELAL, ORGANİK, UTZ, SEDEX gibi üstün kalite güvence sistemlerine sahip tesislerinde yüksek teknoloji ile faaliyetini sürdürmektedir.