FİSKOBİRLİK FINDIK FİYATINI 115 LİRA AÇIKLADI

Üreticilerin merakla beklediği fiyatın, serbest piyasada öngörülenin altında kalması ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından belirlenen fiyatın gerisinde olması büyük bir tartışma yarattı.

Fiskobirlik, fındık alımına başladı ve alım fiyatını 115 TL olarak belirledi. Ürün bedellerinin ise bir gün içerisinde ödendiği bildirildi. Fiskobirlik'in fiyatının TMO'nun belirlediği fiyatın altında kalması, üreticiler arasında şaşkınlık ve tartışmalara neden oldu. Bu gelişme, fındık üreticileri ve piyasada geniş yankı uyandırırken, Fiskobirlik'in fiyat politikası hakkında soru işaretleri doğurdu.

Fiskobirlik Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, daha önce yaptığı açıklamada ürün bedelini TMO gibi 45 günde değil, Peşin teslim eden üreticilerin ürün bedellerinin 24 saat içinde hesaplarına yatırılacağını söylemişti.

Bayraktar’ın bu açıklamasına tepki gösteren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Siz kime hizmet ediyorsunuz? Üreticiye mi, Fiskobirlik’in kurumlarına mı yoksa tekelci firmaların işbirlikçilerine mi?” diyerek tepki göstermişti.