ORDU'DA ESKİ OTOGAR BÖLGESİ'NE DEV PROJE HAYATA GEÇİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Orkent İnşaat A.Ş., 2015 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli alan ilan edilen şehrin yaşam ve ticaret merkezi konumundaki Yeni Mahalle’de, kendi maliyetini kendi içinden sağlayan bir modelde ve hak sahiplerinden bedel talep etmeden Ordu’da ilk ve 58 bin metrekarelik alanıyla en büyük örneği olan Yeni Mahal hayata geçiriyor.

Eski otogar ve sanayi bölgesini kapsayan proje hakkında Orkent’ten yapılan açıklamada, “9 yıldır mağduriyet yaşayan esnafın ve konut sahiplerinin mağduriyetlerini gönül rızası alınarak, mülklerinin değerine değer katabilecekleri bir dönüşüm gerçekleştiriliyor. Daha yaşanabilir ve daha güvenli bir şehir için başlatılan kentsel dönüşüm projesinin katma değerini anlatmakla bitmiyor. Projede, hak sahipleriyle görüşmeler ve sözleşme imzaları hız kesmeden devam ediyor. Teknik personeller, hem saha çalışmalarında hem de kentsel dönüşüm ofisinde vatandaşlarla bir araya gelerek proje hakkında detaylı bilgiler ve çözümler sunarak, tüm soruları yanıtlıyor.”

 İNŞAAT ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

24 saat faliyette olacak bir bölge tasarlandığını belirten ORKENT açıklamasında, “Mimarisi, katlı yer altı otoparkı, gri su depolama ve yağmur hasadı sistemi ile, kendi enerjisini üretmesiyle, fonksiyonelliği ve ürettiği finans sistemi ile deprem yönetmeliğine uygun, 24 saat faaliyette olacak katlı kapalı otoparkı, konferans salonları, toplantı odaları ve fuayesiyle Kültür Merkezi ile örnek bir kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mahall, esnafların yıllardır süregelen sorunlarını çözüme kavuşturacak. Mevcutta bulunan sanayi dükkanlarında oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Esnafa verilecek yeni dükkanların imalatları bitirildikten sonra taşınmaları sağlanacak, işyeri sahiplerinin iş ve ekonomik kaybı olmaması için çalışmalar hassasiyetle yürütülüyor. Konutlarda ise hak sahipleri inşaat süresi boyunca kira desteği alıp riskli alanlardan güvenli konutlara taşınmaları sağlanıyor.

İLK ETAPTA TİCARET MERKEZİ YAPILIYOR

Hak sahipleri dışında Yeni Mahal’den işyeri almak isteyenlere ödeme kolaylığı da sağlayacaklarını duyuran ORKENT, “Şu anda projenin ilk etabı olan Yeni Mahall Ticaret Merkezi’nde iksa ve zemin güçlendirme çalışmaları tamamlanmasıyla birlikte hafriyat çalışmaları da hız kazandı. Farklı metrekarelerdeki ofis ve dükkanların satış avantajları, ödeme kolaylığı ve taksit seçenekleriyle devam ediyor.”

Projeyle ilgilenenlerin tanıtım ve İrtibat Ofisini ziyaret edebileceğini belirten ORKENT, “Orkent A.Ş.'nin teknik personelleri ve satış temsilcileri, hem kentsel dönüşüm çalışmalarında uzlaşı sağlamak hem de ofis ve dükkan satışları hakkında detaylı bilgi vermek için sizleri kahve içmeye davet ediyor. Satış Ofisi Yeni Mahal inşaat alanının yanında olup haftanın her günü hizmet veriyor. Proje ile ilgili tüm merak ettiklerinizi öğrenmek için Yeni Mahall Kentsel Dönüşüm Tanıtım ve İrtibat Ofisi'ni ziyaret edebilirsiniz.”