ORDU'DA 1 EYLÜL SABAHI FINDIK FİYATINDA BÜYÜK ŞOK!

Ordu’da sahil ve orta kesimlerde fındık toplama işi sona ererken, son harmanlarda kalkmak üzere. Gürgentepe ve Gölköy gibi yüksek kesimlerde ise halen fındık hasadı devam ediyor.

Sahil kesimlerinde kurutulan fındıklar tüccarların yolunu tutmaya başlasa da tüccarların ve fabrikaların kapılarında önceki yıllarda görülen yoğunluğun olmaması dikkat çekiyor. Bunun en önemli nedeninin beklenen fındığın olmaması ve olanında bu fiyata üreticilerin fındıklarını satmak istememesi. Bir başka neden de sahil kesiminde toplanan fındıklarda kokarca nedeniyle randıman 30’la kadar düşmesi. Kahverengi Kokarca’nın vurmadığı bölgelerde fındık randımanının 55 civarı geldiği belirtiliyor.  

Fındıkta yaşanan tüm bu gelişmelere karşın, herkes serbest piyasada fiyatın yükselmesini beklerken, tam tersine 1 Eylül sabahında şokla karşılaştı. Ordu Serbest piyasasında fiyat 1 lira geri geldi.

Ordu’da 1 Eylül Pazar günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı, 114 liradan işlem görmeye başladı. Net fiyatı ise 109 lira 44 kuruş olurken, 55 randıman fındık fiyatı ise 120 lira 38 kuruştan işlem görmeye başladı.

Fiskobirlik'te 50 randıman fındık 118 TL iken, komşu il Giresun’da ise fiyatlar 118 ila 125 lira arasında değişiyor.