ORDU, SOSYAL BELEDİYECİLİKTE TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla Ordu kabuğunu kırmaya devam ediyor. Sosyal Market, Aşevi, Mobil Mutfak Tırı, Engelsiz Taksi ve daha birçok projenin uygulandığı Ordu, birçok belediyeye örnek oldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde klasik belediyeciliğin dışında gönül belediyeciliğini de kente yayıyor. İnsan odaklı projelerle vatandaşların yaşam standardını artıran Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal projelerle de ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Emine Ela Karabulut son 5,5 yılda yapılan çalışmaları Ordu Büyükşehir Belediyesi Web TV’ye değerlendirdi. Sosyal Hizmetlerin Ordu’nun geneline yayıldığının altını çizen Daire Başkanı Karabulut, yeni dönemde daha fazla projelere imza atacaklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile ilçelerde önemli sosyal hizmetlere imza attıklarının altını çizen Daire Başkanı Emine Ela Karabulut, “Büyükşehir Belediyesi varsa çözüm vardır. Biz her zaman çözümün adresi olduk. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olduk” diye konuştu.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan mobil yemek tırının doğal afetlere karşın hazır beklediğinin altını çizen Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Emine Ela Karabulut, ekiplerin 7 gün 24 saat hazır olduğunu söyledi.

Daire Başkanı Karabulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda pasif halde olan mobil mutfak tırının daha da aktif hale getirdik. Şuan mobil mutfak tırımız olağanüstü durumlar için 7 gün 24 saat hazır halde bekliyor. Bizden önce aktif olarak kullanılmayan bu tırımız ilk etapta Üniversite öğrencilerine sıcak çorba ikramı ile gündeme geldi. Daha sonra bu tırımızı yaşadığımız üzücü depremler nedeniyle afetlerin yaşandığı şehirlere göndererek oradaki vatandaşlarımıza 24 saat sıcak çorba ve yemek üretimi ile büyüttük. Bunların haricinde bu tırımız Ramazan ayında yol kenarında kurduğumuz stantlarda uzun yol şoförlerine sıcak yemek ikramında görev aldı. Bizden önce bu çalışmalar olmazken biz bunları daha da aktifleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk”

SOSYAL MARKETTEN 3 BİN ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Emine Ela Karabulut, sosyal marketten bu eğitim-öğretim döneminde 3 bin öğrencinin yararlanacağını söyledi.

Daire Başkanı Karabulut, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Öncelikle her yıl yaptığımız gibi bu yeni eğitim öğretim sezonunda da sosyal marketten yararlanan vatandaşlarımızın evlatlarına okul kırtasiye yardımına bu sezon da devam ediyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde bugün itibariyle 3 bin öğrencimize sosyal marketten kırtasiye desteği yapacağız. Kısa süre içinde yapacağımız bu çalışmanın altyapısını oluşturduk. Okul malzemeleri çok kısa süre içende öğrencilerimiz ile buluşacak”

SOSYAL MARKET’İ ÖRNEK ALIYORLAR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan sosyal marketin birçok belediye tarafından örnek alındığının altını çizen Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Emine Ela Karabulut, “Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunduğumuz sosyal market birçok belediyeye örnek oldu. Bizim bu işi nasıl yaptığımızı analiz etmek için şehrimize gelen yetkililer hayranlıkla yapılanları görüp bizleri tebrik ediyorlar. Bizim kurduğumuz bu sosyal market Karadeniz’in en büyüğü ve en kapsamlısıdır. Ayrıca sosyal market online olarak vatandaşlara hizmet veren ilk market arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

AŞEVİ 738 BİN ADET YEMEK DAĞITTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Aşevinin kurulduğu günden bu yana 738 bin adet yemek dağıtımı yaptığını söyleyen Karabulut, “Ekiplerimiz her gün 200 km’lik yolu kat ederek vatandaşlarımıza sıcak yemek ulaştırıyor” dedi.

Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Emine Ela Karabulut, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak hizmete aldığımız aşevi bizim için çok özeldir. Bizim için burası bir aşevinden ziyade bir aile mutfağıdır. Klasik ürünler dışında her an kendini geliştiren ve yeni ürünleri devreye alan genç ve dinamik bir ekibimiz var. Aşevinin bazen menüsünü sıcak yemekleri götürdüğümüz vatandaşlarımız belirliyor. Onların ortak istedikleri yemekleri bir sonraki gün çıkartıp onlara sunuyoruz. 2020 yılının Kasım ayında açtığımız aşevimizde, 738 bin adet yemek dağıtımı yaptık. Her gün araçlarımız ortalama 200 kilometre yol yaparak vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunuyor”

SICAK YEMEKLER ÖZENLE HAZIRLANIYOR

Vatandaşların her gün yemek ihtiyacının karşılanması için aşevinde gece saat 2’de mesaiye başlayan ekipler, sabahın ilk ışıklarına kadar çeşit çeşit yemek hazırlıyor. Tansiyon, şeker, kolesterol gibi hastalığı bulunan vatandaşların da yiyebileceği şekilde de yapılan yemekler gıda mühendislerinin onayından geçiyor.

Tazeliğini ve sıcaklığını koruması için hijyenik paketlenerek termeboxlara koyulan yemekler sabahın erken saatlerinde ihtiyaç sahiplerinin sofrasını bereketlendirmek üzere yola çıkarılıyor.

HİZMET HERKESE EŞİT BİR ŞEKİLDE ULAŞIYOR

Uzak yakın demeden her gün özenle aşevinden çıkan yemekler ekiplerle 19 ilçede kapı kapı dağıtılıyor. Bu sayede proje sadece şehir merkezini değil, 19 ilçeyi kapsayacak şekilde geniş bir coğrafyaya hizmet götürerek uzaklık veya konum farkı gözetmeksizin herkese eşit bir şekilde ulaşıyor.

ORDU’DA YAŞAYAN 300 YAŞLIYA DİREKT TEMAS EDİYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde hiçbir sosyal desteği olmayan ve muhtaç durumda olan 300 yaşlıya direkt temas ettiğinin de altını çizen Emine Ela Karabulut, “Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde titiz bir tarama yaptık. Bu çalışma neticesinde bizlerin yardım götürdüğümüz haricinde hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve bakıma muhtaç olan 300 yaşlıya direkt temas ediyoruz. Bu yaşlılarımızı 7 gün 24 saat gözetim altında tutuyor ve her an onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu bizim için görevden değil onlara olan sevgi ve saygımızdan dolayıdır”

ENGELSİZ TAKSİ 7/24 HİZMETTE

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde Ordu’da hayata geçirilen Engelsiz Taksi hizmeti, engelli vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırmaya devam ettiğini dile getiren Emine Ela Karabulut, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şehrimizde şuan 2 adet engelsiz taksi hizmeti veriyoruz. Bu yeterli değil. Bunu daha da artırmak için çalışma yapıyoruz. Bu taksilerimiz sadece engelli vatandaşlarımız için değil, yaşı vatandaşlarımıza da hizmet veriyor. Bu taksilerimizde engelli dernekleri ve engelli sporcularımız da kullanıyor.”