ORDUSPOR'DA KAVGALI KONGRE İPTAL EDİLDİ

Ordu Süper Amatör Lig’de mücadele eden Orduspor'da Olağan Genel Kurul, Yeni Ordu Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Ancak tartışmaların büyümesi sonucu, Divan Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk kongrenin iptal edildiğini duyurdu.

Genel Kurul, Yaşar Pamuk ve iki ismin Divan Kurulu'na seçilmesiyle başladı. Ancak, kongrede üye olmayan kişilerin salona alınması ve bazı üyelerin yerlerinin değiştirilmesi gerginliğe yol açtı. Üyelik aidatlarını ödemeyen bazı Orduspor üyelerinin de kongrede yer alması tartışmaları alevlendirdi.

Kongre sırasında, Orduspor Kulüp Başkanı Hamdi Işık ve kongre üyesi olmayan Gökay Civelek konuşmalar yaptı. Ardından, Ekin Baykal, e-Devlet üzerinden kongre üyesi olduğunu öğrendiğini ve kongrenin varlığından kısa süre önce haberdar olduğunu belirterek söz aldı. Bu süreçte Divan Kurulu, yönetimin ibra edilmesi konusunda mutabakata varamadı ve birçok kez oylama yapıldı.

Orduspor 1967 A.Ş. Başkanı İsa Akçay’ın arka sıralardan yaptığı konuşma, gerginliği daha da artırdı. Özellikle, Orduspor teknik sorumlusu Zafer Öztürk'ün konuşması sırasında İsa Akçay ve taraftarlar arasında yaşanan diyalog gerginliği doruğa çıkardı. Kolluk kuvvetlerinin müdahale ettiği olaylar sonrasında, Divan Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk kongreyi iptal etti.