DEVLET ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKMADIĞI İÇİN FINDIK FİYATI DÜŞÜYOR

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, fındık fiyatındaki düşüşün iktidar yüzünden olduğunu söyledi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Giresun’da düzenlediği basın toplantısında fındık üreticilerinin sorunlarına deyindi.

Erbakan “Türkiye’nin gündemi son derece sıcak. Ziyaretlerimiz sırasında da karşımıza çıkan geçim derdi, yoksulluk, enflasyon ve ekonomik sıkıntılar. Tabi bununla beraber çiftçinin durumu tarım kesiminin durumu emekliden ve asgari ücretliden farklı değil. Giresun’da fındığın memleketindeyiz. Ziraat Odası fındığın kilogram maliyetini 147 lira olarak hesap ediyor. Devlet ne kadar alım fiyatı açıklıyor, 135 lira” dedi.

ÜRETİCİ TÜCCARA MAHKUM EDİLDİ

Fındık fiyatının şu anda 115 lira olduğunu söyleyen Erbakan, “Tüccar neden 115 liraya alıyor, çünkü fındık üreticisinin arkasında devlet durmuyor. 'Ben bunu yüksek fiyatla hepsine alım garantisi veriyorum, hepsini alacağım. Sen tüccara mahkum değilsin' noktasına gelmiyor. Halbuki merhum Necmettin Erbakan hocamız, 54’ üncü hükümette bunu yaptı. Hem yüksek bir fiyatla fındığın alınmasını sağladı hem de fındık üreticisini, Karadeniz insanını bir avuç tüccarın insafına mahkum etmedi. Şimdi bu ortamda çiftçinin ve köylünün adım atacak hali yok. Emeklinin, işçinin ve asgari ücretlinin de adım atacak hali yok”