ORDU'DA MENDERESLER SİT ALANI İLAN EDİLECEK!

Maden aranması için olumlu ÇED verilmesinin ardından 50 ayrı noktada sondaj çalışması yapılmak istenen Ordu’nun dünyaca ünlü doğa harikası Aybastı Perşembe Yaylası ciddi tehditle karşı karşıya kalmış durumda.  

Bölgede maden aranmasına karşı yöre halkı, STK ve siyasilerin verdiği mücadele ise aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu Başkanı aynı zamanda ÇET Genel Müdür Yardımcısı Ömer Albayrak ve Komisyon üyeleri, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Alper Sami Çayır ve Tokat Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürü İhsan İkinci, arazide keşif yaptı.

MENDERESLER SİT ALANI İLAN EDİLECEK

Heyetle birlikte inceleme ve keşfe katılan Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, mendereslerin sit alanı olması için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Mendereslerin kendilerine miras olduğunu söyleyen Gündoğar, “Geçmişten miras geleceğe emanet olan mendereslerimizin sit alanı ilan edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Aybastı Perşembe Yaylamızın “doğal sit alanı ilan” edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında alanında uzmanlar ile birlikte arazi incelemelerinde bulununduk. Geleceğimize daha güzel ve daha yaşanabilir bir Aybastı bırakacağımıza söz verdik.”

“KARARIMIZ BELLİ TAVRIMIZ NET “MADENE HAYIR”

Bu arada madene karşı komşu ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Gündoğar, “Maden konusunda komşu İlçeler olarak üzerimize düşeni hukuk kurallarına uygun şekilde hareket ederek her mecrada itirazlarımızı yapıp, takibini gerçekleştireceğiz ve Yaylamızı bu birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle savunacağız. "Bütüncül Yaklaşım, Birlikte Yönetim" anlayışımızla halkımızla birlikte karar almaya, Maden sorunu için birlikte çözüm üretmeye devam edeceğiz.”