ORDULU SEZER HUYSUZ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Türkiye Judo Federasyonu 6'ncı Olağan Genel Kurulu ve 8'inci Mali Kurulu’nu Ankara’da bir otelde gerçekleştirdi. Genel kurulda mevcut başkan Ordulu Sezer Huysuz ve eski milli judocu Hüseyin Özkan başkanlık için yarıştı.

Seçimde toplamda 171 delegeden 163’ü oy kullandı. 137 oy alan Sezer Huysuz yeniden Türkiye Judo Federasyonu başkanı seçildi. Sezer Huysuz'un rakibi Hüseyin Özkan ise 26 oyda kaldı. Seçimde geçersiz oy çıkmadı.

Rakibine 111 oy fark atarak seçimi kazanan Sezer Huysuz'un yeni yönetim kurulu listesinde ise İsmail Lepiev, Elmas Kapıcı, Oğuzhan Sürmeli, Alper Ayan, Bülent Kanık, Cengiz Güler, Cem Erdöl, Fatih Cürebal, Fikret Yıldız, Bilal Savdert yer alıyor…

SEZER HUYSUZ KİMDİR?

20.12.1977 yılında Ordu Ulubey 'de doğdu. İlkokulu 4. sınıfa kadar köyünde okuyan başkanımız, 5. sınıfı Hürriyet ilkokulunda bitirdi. Orta Okulu Merkez Ortaokulu’nda okuduktan sonra liseyi Ordu lisesine bitirdi ve 1996 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi BESYO 'yu kazandı ve 2000 yılında mezun oldu. Halen İstanbul Beyoğlu Fındıklı Lisesinde Beden Eğitimi Öğretmenliği yapmaktadır.

17 Haziran 2022 tarihinde Avrupa Judo Birliği (EJU) Genel Merkezinde yapılan Olağanüstü Kongresinde, Sezer Huysuz, EJU İcra Komitesi üyeliğine (Baş spor direktörü) seçildi.

SPOR GEÇMİŞİ

1989 yılında Ordu Judo İhtisas kulübünde judoya başlayan başkanımız, 1993 yılında Ümitler kategorisinde milli takıma girdi ve 19 yıl aralıksız olarak Judo Milli Takımı’nın her kategorisinde ülkemizi temsil etme başarısı göstermiştir. Akdeniz Oyunları, Balkan Şampiyonası, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları, 2008 Pekin ve 2012 yılında Olimpiyat Oyunlarından sonra milli takım kariyerini tamamladı.