İŞTE ŞEHİT POLİS ŞEYDA'NIN KATİLİ İÇİN İSTENEN CEZA

İstanbul Ümraniye’de 23 Eylül 2024 tarihinde motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan ve çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Geçti hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Geçti’nin polis memuru Şeyda Yılmaz’ı “kadına karşı, kamu görevi nedeniyle, suçu gizlemek, delilleri yok etmek veya yakalanmamak amacıyla kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Aynı olayda polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe’yi ağır yaraladığı için “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar, annesi Pınar Geçti’yi öldürmeye teşebbüs ettiği için de yine 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Geçti’nin, olay anında iki polis memuruna direnmesi nedeniyle “zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 7 yıl 10 ay 15 gün ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu’na muhalefet” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası da iddianamede yer aldı. Suç geçmişi ve sosyal ilişkileri dikkate alınarak, Geçti’ye verilecek cezalarda herhangi bir indirime gidilmemesi talep edildi.

İddianame İstanbul Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve kabul edilmesi halinde, şüpheli Yunus Emre Geçti’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Olay, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırmış, polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesi ülkeyi yasa boğmuştu.