ORDU'DA AİLE HEKİMLERİ 5 GÜN SÜREYLE İŞ BIRAKTI
Ülke genelinde olduğu gibi Ordu’da da aile hekimleri 2 - 6 Aralık tarihleri arasında 5 gün süreyle iş bırakma kararı alarak sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.
Ordu Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasında bir araya gelen sendika temsilcileri aile hekimliği sözleşme ve ödeme yönetimdeki düzenlemelerin halkın sağlık hizmetlerindeki erişimini olumsuz etkilediğini belirttiler.
Sendikalar adına konuşma yapan Ordu Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. İbrahim Bölek, “Eziyet yönetmelikleri değil sağlığa bakan istiyoruz! Yapılan düzenlemelerin hiçbiri halk ve hizmet sunan emekçiler açısından kalıcı çözüm getirmiyor. Aile Sağlığı Merkezlerindeki sağlık hizmetleri ücretli olma yolunda hızla ilerliyor.” dedi.
Ordu Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. İbrahim Bölek, sendikalar adına yaptığı konuşmada, mevcut düzenlemelerin halk ve sağlık emekçileri açısından kalıcı çözümler sunmadığını ve Aile Sağlığı Merkezlerindeki sağlık hizmetlerinin ücretli hale gelme yolunda olduğunu belirtti. Ekim ayında Resmi Gazete'de yayınlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Kasım ayında bu yönetmeliğin geri çekilmesi talebiyle üç günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildiğini ve Aralık ayında beş günlük bir iş bırakma kararı alındığını ifade etti.
Dr. Bölek, ayrıca TBMM'ye sunulan bir kanun teklifi ile geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının paralı hale getirileceğini ve bazı raporların ücretli olacağını, bu durumun da aile hekimlerini zor durumda bırakacağını belirtti.
Dr. Bölek, “Yasa taslağı aile hekimliğinde ücretsiz olarak verilen bazı raporları ücretli hale getirmektedir. Bu durum aile hekimi arkadaşlarımızı “parasıyla değil mi? Raporumu vermek zorundasın” diyen hastalarla karşı karşıya getirecektir. “Olmaz” demeyin daha kanun meclisten geçmeden bir arkadaşımız haksız rapor isteyen hasta tarafından darp edildi.”