HAK-İŞ GENEL BAŞKANI'NDAN ORDU'DA ÇOK KONUŞALACAK AÇIKLAMALAR

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, bazı temas ve incelemeler için geldiği Ordu’da Ordu Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti.

Ayrıca düzenlediği basın toplantısında, asgari ücret, Türkiye çalışma hayatı ve dünyadaki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıya HAK-İŞ Ordu İl Başkanı İsmail Zerey, Hizmet-İş Sendikası Bölge Şube Başkanları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkan ve yardımcıları, üyeler ve basın mensupları katıldı.

GELİR DAĞILIMI ADALETSİZLİĞİ

Gelir dağılımı adaletsizliği konusunda OECD rakamları ile ilgili bilgiler veren Genel Başkanımız Arslan, ülkemizin OECD üyesi 55 ülke arasından gelir dağılımı adaletsizliği açısından en kötü dördüncü ülke olmasının ülkemize yakışmayan bir tablo olduğunu belirtti. Arslan, “Bu ülkenin kaynakları, imkanları, bu ülkenin gerçekten elde ettiği imkanlara karşın bu bize yakışmıyor. Türkiye büyüyorsa, zenginleşiyorsa buradan çalışanların da yeterli payı alması gerekiyor” dedi.

VERGİ KONUSUNDA GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Ülkemizdeki vergi tablosuna bakıldığında dolaylı ve doğrudan vergi oranlarının dünyanın tam tersine olduğunu belirten Arlan, özellikle verginin toplanması ve toplanan verginin adil bir şekilde paylaştırılması konusunda Maliye Bakanımız başta olmak üzere kamuoyu ve siyasi parti gruplarıyla tek tek görüşülerek adaletsizliğin giderilmesi için taleplerimizin sıralandığını ifade etti.

ASGARİ ÜCRETTE KRİTER DEĞİŞMELİ

Özellikle asgari ücret belirlenirken yeni kriterler getirilmesi gerektiğini ifade eden Arslan, “Asgari ücret tek kişilik bir işçi için belirleniyor. Halbuki Türkiye ailesi güçlü ülkelerden bir tanesiyiz. Ve ne yazık ki kadınların çalışma hayatında yer alması dünya ortalamasının da Avrupa ortalamasının da çok altında. Dolayısıyla biz asgari ücret belirlenirken evli iki çocuklu bir işçinin dikkate alınarak asgari ücretin belirlenmesini istiyoruz” dedi.

5 BİN ÜYEMİZ İŞTEN ÇIKARILDI

Birçok belediyede çalışan üyelerin işlerini kaybettiğini belirten Arslan, “31 Mart yerel seçimleri ile birlikte özellikle Dem Partili ve CHP’li pek çok belediye de çalışan üyelerimizin işlerini kaybetti. 50 bine yakın üyemiz baskı, tehdit, sürgün ve işten çıkarmalarla sendikalarımızdan istifa ettirildi. 5 bin civarından üyemiz işten çıkarıldı. Türkiye'nin değişik bölgelerinde üyelerimizi yönelik baskılara karşı yargı süreçlerini başlattık ve bu yargı süreçlerinden de işe iade mekanizmalarını kullanarak pek çok arkadaşımızı işten çıkarılmalarına karşı açtığımız davaları kazandık. Ancak kazandığımız davalara rağmen işverenler çalışanlarımızı işe almamakta ısrar ediyorlar.” dedi.