'HAVAALANI YETMEZ LİMAN VE DEMİRYOLU DA GEREK'

Ordu-Giresun Havalimanını ziyaret eden Ordu ve Giresun'un ticaret ve sanayi odası başkanları iki il için kurvaziyer liman ve demiryolu isteklerinde de bulundular.

Ordu Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, denize kıyıları olan Ordu ve Giresun'da kurvaziyer limanının olması gereken bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, “Ordu’ya yolcu limanı istiyoruz. Giresun’da zaten yük limanı var, onu daha iyileştirebiliriz. Bizde kurvaziyer limanı istiyor. Ordu ve Giresun deniz kenarında olmasına rağmen kurvaziyer liman yok. Çok abartılı bir projede değil. İnşallah Ordu ve Giresun’un birer kurvaziyer limanı olur.”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da limanın yanı sıra iki ilden geçen bir demiryolunun da yapılmasının gerektiğini kaydederken, “Havalimanında, deniz limanının da demiryoluyla bağlantılı olması gerekiyor. Çünkü demiryoluyla bağlantısı olmayan limanların çok çalıştığı da söylenemez. Bunun örnekleri de mevcuttur.”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu ve Giresun'dan geçecek bir demiryolunun 2017 yılı şatırım programına alınmasını beklediğini ifade ederek, “Çarşamba’ya kadar gelen demiryolu neden Ordu, Giresun ve Trabzon’a geçmiyor? Sivas ve Erzurum’dan da gelsin ama bu demiryolunun da programa alınmasını istiyoruz. 2017 programına alınacağına inanıyorum.”