İŞTE HALKIN SEÇTİĞİ ORDU'NUN YENİ LOGOSU

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’yu simgeleyen logoyu belirledi. Daha önce bir reklam şirketi tarafından tasarlanan 4 logo, halkın oyuna sunulmuş ve en çok oy alan logonun Ordu’nun yeni logosu olacağı açıklanmıştı.

Ordulular tarafından “ordulogosunuseciyor.com” adresinde yapılan anketle en fazla oy alan logo, Ordu büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından bugün Anemon Otel’de düzenlenen törenle açıklandı.

Ordu’nun O’su olan Karadeniz’i fındığı simgeleyen logo, 73 bin 828 kişinin oy kullandığı ankette 30 bin 229 oyla en fazla oy alarak Ordu’nun yeni logosu olarak seçildi. Logonun şekli Ordu’nun baş harfi olan O’ya benzer bir formda tasarlandı. “O” harfini oluşturan renklerden yeşil olan şehrin doğasını, mavi ise Karadeniz’i ve temiz havasını anlatıyor. “O” harfinin üstünde yer alan yaprak ise dünya markası olan fındığı temsil ediyor.

Yeni Logo’nun açıklanması töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Halkın tamamını ilgilendiren konularda yine halkın kendisinin karar vereceğini söylediklerini belirterek, bunun il uygulamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

“BU HALKIMIZIN BELİRLEDİĞİ LOGO’DUR”
Logo’yu halkın seçtiğini belirten Yılmaz, “Logo'ları toplam 110 raket, 20 billboard, 10 megalight ve tüm ilçelere asılan 66 afişle halkımızın beğenisine sunduk. ordulogosunuseciyor.com isimli web sitesi üzerinden tam 73 bin 820 vatandaşımız oy kullandı. Oylamada 30 bin 219 oy alan logomuz Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yeni logosu oldu. Bu çalışma, bir siyasi partinin yada bir yetkilinin, ‘Biz bunu belirledik’ dediği bir çalışma değildir. Bu halkımızın belirlediği bir Logo'dur. İlimizin tanıtımı ve kurumsal olarak yazışmalar noktasında logo çok önemliydi. O yüzden ilk olarak logomuzu belirledik.”

Seçilen logo üzerinde farklı yorumlarda yapılabileceğini belirten Enver Yılmaz, “Bunlar göreceli unsurlardır. Kişiden kişiye değişkenlik arz edebilir. Buradaki objektif olan doğru, hemşehrilerimizin kanaatlerini kullandıkları oylarla belirtmeleridir. Burada demokrasinin gereği ile güzel bir çalışmayla beraber hemşehrilerimizin kanaatlerini ortaya sunmaları bizleri de memnun etti. Bundan sonra da halkımızın tamamını ilgilendiren konularda yine vatandaşlarımızın görüşlerini almaya devam edeceğiz.” diye konuştu.