İŞTE ORDU'DA 13 MART PERŞEMBE FINDIK FİYATI!
Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Serbest piyasada fındık fiyatları yerinde saymaya devam ederken, bu durum üreticileri özellikle fındığın en büyük düşmanı olan kokarcayla mücadelede zorluyor.
Dondurucu soğuklarda ölmediği ve havaların ısınmasıyla yeniden ortaya çıktığı görülen kokarcaya karşı verilen mücadelede yeni bir dönem başlarken, üreticiler, “Fındığımıza zaten kimse değerini vermiyor. Biz bu şartlarda kokarcayla nasıl mücadele edelim. Hem neden mücadele edelim” diye soruyor.
İşte bu şartlar altında Ordu’da 13 Mart Perşembe günü 50 randıman kabuklu fındık fiyatları şöyle; 50 randıman – 125.00 TL, 51 randıman – 127.50 TL, 52 randıman – 130.00 TL, 53 randıman – 132.50 TL, 54 randıman – 135.00 TL, 55 randıman – 137.50 TL, 56 randıman – 140.00 TL. Randımanlı fındık alım-satımlarında yüzde 2.1 oranında stopaj ve borsa kesintisi uygulanıyor. Fiskobirlik ise fındık fiyatını değiştirmedi.