MÜTEAHHİTLERLE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KONUŞTU

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Müteahhitler Birliği Derneği Başkan ve Üyeleriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Ordu’da bir restoranda düzenlenen sabah kahvaltısına Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli, Ordu Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Kadem Bacaksız ve dernek üyeleri katıldı.

Başkan Tekintaş, kahvaltı sonrasında yaptığı konuşmada, “Altınordu’yu beraber inşa edeceğiz” dedi.

Başkan Tekintaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Şuanda bizim ekonomik olarak ciddi bir akışa ihtiyacımız var. Bu sadece para için yapılan bir meslek olmadığı için bu hala hazır durumu görmemiz lazım. Ne yapmak istediğimizi ortaya koymak lazım. Mimarlarla mühendislerle Müteahhitler birliği ile değişik birimlerden görüşleri toplayıp onlar üzerinden bir değerlendirme yapıp, imarla ilgili konuda doğru bir karar vermemiz lazım. Kentsel dönüşümle ilgili zaman zaman Büyükşehir ile birlikte yapacağımız çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde bunları konuşacağız. Bugün aslında yüz yüze gelmek birbirimizin bu husustaki iyi niyetinin ortaya konulabileceği bir tablo ortaya çıkarabilmek, bunun üzerine bina edilecek olan diğer çalışmaları organize ederken sizlerinde görüş ve kanaatlerine yer verebilmek, bizimde idare olarak görüşlerimizi ortaya koyabilmek, eksik varsa onları tamamlayabilmek ve doğru kararı hissettiğimiz an o kararı hemen uygulamaya geçebilmek”

BACAKSIZ:” MALİYETLER VE ARSA YÖNÜNDEN CİDDİ PROBLEMLERİMİZ VAR”
Başkan Tekintaş’ın konuşmasının ardından söz alan Dernek Başkanı Kadem Bacaksız, Ordu’da müteahhitlik mesleğinin yapılmasının önünde engeller olduğunu belirtti.

Bacaksız, yaptığı konuşmada, “İlimizde müteahhitlik mesleğinin yapılabilmesi için bazı engel ve sıkıntılar var. Maliyetler ve arsa yönünden ciddi problemlerimiz var. Bugün kâr marjları çok düşük seviyededir. Şuanda arsası olup, işe başlayamayan arkadaşlarımız var. Bizim talebimiz emsal konusunda belediyemizin bizlere artırım yapması yönündedir” diye konuştu.

Müteahhitlerden gelen soruları ise Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli cevaplandırdı.

Başkan Yardımcısı Fatih Evli, çıkmalı binalardaki zemin katlarda balkon olmaması ile ilgili gelen soruya “İmar mevduatında çıkmalı binalarda balkon yok. Öncesinde balkon vardı. Daha sonradan kaldırıldı. İmar mevduatında şunu der, ‘Çıkmalı binalar hariç, taban yüzde 20 artırılarak merdiven ve ortak kullanım alanlarına bu yüzde 20 dahil edilerek proje yapılabilir’ biz burada balkonları metre kareye dahil etmezsek çıkmalı binayı tamamen iptal edebiliriz. Böyle bir öneri sunabilirim. Dolayısıyla emsal olan binalar gibi tüm çıkmasız bir şekilde zemin kattan en son kata kadar hepsinde balkon olur ve görüntü kirliliği de yaratmaz” şeklinde konuştu