ORDU MİRAÇ'IN COŞKUSUNU YAŞADI

Mü’minler için önemli bir manevi zaman dilimi olan ve Peygamber Efendimizin (S.A.V) semaya yükselişi olan Miraç Kandili nedeniyle Ordulular camilere akın ettiler. İl Müftülüğünün talimatı ile bütün camilerde Miraç kandili özel programları tertip edildi. Bu programlardan biri de Altınordu İlçesi Karşıyaka mahallesinde bulunan Ensar Camii’nde gerçekleşti.

Yapılan Miraç kandili programında İl Müftülüğüne bağlı hafızlar, mevlithanlar ve musikisi korosunca okunan Kuranı kerim, ilahiler, naatlar ve mevlidi nebeviler cemaate duygu dolu anlar yaşattı.

Miraç Kandili dolayısıyla düzenlenen programda İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, cemaate Miraç’ın önemini anlatırken, “Allaha ortak koşmayınız, Anne ve babanıza itaat ve hürmet ediniz. Hak sahiplerine haklarını veriniz. İsraf etmeyiniz, aşırılıklardan sakınınız. Çocuklarınız öldürmeyiniz, yetimlere iyi muamele ediniz. Ölçü ve tartıda doğruluktan ayrılmayınız, bilmediğiniz bir şeyin ardına düşüp körü körüne yürümeyiniz. Yeryüzünde kibir ve gurur taslayarak yürümeyiniz.”

Bu geceyi bir ilahi fırsat olarak bilip namaz kılarak, tevbe istiğfarda bulunarak geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kolukısaoğlu, “Kur’an-ı Kerim okuyarak, Kelime-i Tevhid okuyarak, muhtaçların ihtiyaçlarını karşılayarak, sıla-i rahim yani akrabayı ziyaret ederek, mü’minlerle tebrikleşerek ve nefis muhasebesi yaparak değerlendirmeliyiz. Tefekkürde bulunmalı yani ‘nereden geldim, niçin geldim, bu aleme beni getirenin benden isteği nedir, nereye gideceğim, gittiğim yerde ne var, ne olacak’ gibi soruların cevabına hazırlanmalıyız” diye konuştu.

Yatsı namazından sonra tebrikleşmek için cami içinde uzun kuyruklar oluşturan cemaate Ensar Cami Derneği ve Cami görevlilerince kandil ikramı yapıldı.