ORDU'DA CUMARTESİ SABAHTAN İTİBAREN ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz bölgesinde 26 Ekim Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağışların etkili olacağını açıkladı.

Ordu genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde de olacak yağışlar, daha çok Giresun’un doğusu, Trabzon’un batı ve doğu ilçeleri, Rize ve Artvin çevresinde yağışların daha çok etkili olması bekleniyor.

Ordu’nun Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası başta olmak üzere Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Bu yerlerde sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar gibi olumsuz doğal olaylara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi. Vatandaşların tedbirli olmaları öneriliyor.

YAYLACILARA UYARI: YOLLAR AÇIKKEN DÖNÜN

Öte yandan Cumartesi günü yoğun kar yağışının beklendiği Çambaşı Yaylası ve obalarda besicilik yapanlara yapılan uyarıda, köylere dönecek olanların, yollar açıkken dönmeleri istendi. Aksi takdirde yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanması, elektrik ve telefon hatlarının kesilmesiyle mahsur kalabilecekleri belirtilerek, uyarıları dikkate almaları istendi.