ORDU'DA KAR YAĞIŞI YENİDEN ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI

Şubat ayının son günlerinde yağan yoğun kar yağışının ardından mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, bugünden itibaren Ordu ve çevresinde yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tahminlerine göre, Salı gecesinden itibaren Ordu’da etkili olacağı belirtilen yağışlı hava sahil kesimlerde kuvvetli sağanak yağmur etkili olmaya başlarken, 700 rakımdan yukarı kesimlerde de yoğun kar yağışı başladı.

FINDIK ZİRAİ DON RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

Ordu’da yağışlı havanın hafta sonuna kadar devam edeceği belirtilirken, sıcaklıklarda iç kesimlerde sıfırın altına inmesi beklenirken, fındık üreticilerini de oluşabilecek bir zirai don korkusu sarmış durumda.

Altınordu Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, “Fındıkta erken uyanan tomurcuklar, aniden düşen sıcaklıklar ve kar yağışı nedeniyle zirai don riskiyle karşı karşıya!” denildi.