ORDULULAR, MENDERESLERİ KORUMAK İÇİN AYAKTA!

Ordu, doğa harikası Aybastı Perşembe Yaylası’ndaki menderesler için ayakta! Vahşi madencilik faaliyetlerine karşı çıkmak Aybastı Perşembe Yaylası’nda bugün miting düzenleniyor. Mitinge katılacak olan çevre gönüllüleri, doğaseverler, STK’lar ve siyasi parti temsilcileri, bölgedeki doğal güzelliklerin yok olmasına izin vermemek için seslerini yükseltecek.

Ordu Çevre Derneği ve Korgan Aybastı Kabataş Yaylaları Koruma Platformu öncülüğünde düzenlenecek miting için yoğun katılımın olması beklenirken, katılımcılardan siyasi parti flamaları, bayrakları ve pankartları getirmemeleri rica ediliyor. Ancak, dernek, sendika, oda ve platformların pankartlarıyla katılım sağlamaları bekleniyor.

Aybastı Perşembe Yaylası’nda bugün saat 12.00’de başlayacak mitinge katılımın çok yoğun olması beklenirken, bazı çevreciler ve Ordulular ise, geceden Perşembe yaylasına gelip kamp kurarak, mitingi beklemeye başladı.

“Madene Hayır-Yaylalarımıza Dokunma” sloganıyla yapılacak miting öncesi mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının mücadelenin bitti anlamına gelmeyeceği vurgulanırken, “Karar sonuç değil, sonuca giden olumlu bir adım. Bu karara göre şirket mahkeme bitene kadar yaylalarda gözükemeyecek. Bu bizim için yeterli değil. Geriye dönüşü olmayan göndermeyi sağlayana kadar mücadelemiz devam edecek. Hukuksal mücadele yanında fiili mücadelemizde de devam edecek.” ifadeleri kullanıldı.