TORUN: TMO’NUN KARARLARINI FERRERO MU VERİYOR?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), yaptığı açıklamada, üreticiden aldığı fındıkların parasını 45 gün içerisinde ödeyeceğini duyurmuştu. Bu duruma tepki gösteren CHP Ordu Milletvekili Seyit, Torun, TMO'nun fındık bedellerini 45 günde ödeme kararının üretici için ölüm fermanı olduğunu söyledi.

TMO'nun ödemleri 45 gün gibi uzun bir sürede yapması üreticileri mağdur edeceğini söyleyen Torun, “TMO artık bu işi arsızlığa dönüştürdü. Fındık taban fiyatını 124 lira olarak belirlediniz, piyasaya taban fiyatın altında fındık sürdünüz, şimdi de fındık alımlarında ödemeleri 45 günde yapacağız diye utanmadan açıklama yapıyorsunuz! Fındık üreticisi için bu karar ölüm fermanı demek!”

“TMO’NUN KARARLARINI FERRERO MU VERİYOR?”

Ödemelerin en geç bir haftada yapılmasını isteyen Torun, “TMO’nun kararlarını Ferrero mu veriyor? TMO’nun yönetim kurulu Kanada vatandaşlarından mı oluşuyor? Fındık üreticisinin alın terine ihanet ederek kul hakkına girmekten de mi çekinmiyorsunuz? Yeter bu ihanetiniz! Hemen ödemelerin en geç bir hafta içinde yapılacağına dair karar alın ve ilan edin! Fındık üreticisi canından bezdi artık edep yahu!”