ULUBEY'DE KAYMAKAM ESRA DEMİRTAŞ GÖREVE BAŞLADI

İlk olarak Ordu Valiliği’nde stajla meslek hayatına başlayan ve son olarak Balıkesir/Marmara ve Nevşehir/Derinkuyu ilçelerinde 17 ay süreyle Kaymakam Vekilliği görevlerini yapan Esra Demirtaş Ulubey kaymakamı olarak atandı.

18 Ekim tarihinde İçişleri Bakanlığı kararıyla ataması yapılan Esra Demirtaş, ilk kaymakamlık görevi olan Ulubey’de kaymakamlık görevine 24 Ekim Perşembe (dün) günü itibarıyla resmen başladı.

ESRA DEMİRTAŞ KİMDİR?

Kaymakam Esra DEMİRTAŞ 1994 yılında Rize’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Rize’nin Ardeşen ilçesinde tamamladı. 2017 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2020 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.

Ordu Valiliği İl Merkez Stajı; Mersin ili Anamur, Bozyazı, Gülnar ve Düzce ili Yığılca, Akçakoca, Gümüşova, Çilimli, Cumayeri ilçelerinde Mülkiye Teftiş stajını tamamladı. Adıyaman ili Besni, Kocaeli ili Derince ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladıktan sonra Balıkesir/Marmara ve Nevşehir/Derinkuyu ilçelerinde 17 ay süreyle Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü. İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yabancı dil kursunun ardından 8 ay süre ile Londra’da Brunel University’de İngilizce dil eğitimi aldı.

İçişleri Bakanlığının 18.10.2024 tarihli oluru ile Ulubey Kaymakamlığında göreve başlamıştır.