3 KİLO FINDIK 1 KİLO FINDIK TİRMİTİ DAHİ ALAMIYOR

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 02.10.2024 - 16:06, Güncelleme: 02.10.2024 - 16:06 2682 kez okundu.
 

3 KİLO FINDIK 1 KİLO FINDIK TİRMİTİ DAHİ ALAMIYOR

Üç kilo fındığın bir kilo fındık tirmiti dahi alamadığı Ordu’da fındık üreticisinin içler acısı durumu için konuşan çok çözüm üreten yok.
Üç kilo fındık bir kilo fındık tirmiti etmiyor. Bugün Ordu’da tezgahlarda satılan fındık bahçelerinde yetişen ve birçok Ordulu için lezzeti nedeniyle vazgeçilmez olan fındık tirmitinin kilo fiyatı tam 350 TL. Ordu serbest piyasasında bugün itibariyle fındık fiyatı ise brüt 110, net fiyatı ise 105 lira. Yani bir Ordulu’nun canı fındık tirmiti çekse seyyar satıcıdan alabilmesi için tam 3 kilo 340 gram fındık satması gerekmekte. Kilo fiyatı 105 lira olan fındıktan 350 lira alabilmesi tam 3 kilo 340 gram fındık satmak zorunda. Bu sene maliyetini dahi karşılayamayan fındık için herkes konuşuyor, Ordu’yu yönetenler toplantı üstüne toplantı yapıyor. Herkes fiyatın artması gerektiğini söylüyor, oluşan tekelin piyasayı teslim aldığı iddiaları konuşuluyor. Ancak kimsenin çözüm için ortaya sunduğu hiçbir öneri yok. Fiyatın düşmesinde en önemli etken olarak ziraat odaları tarafından üreticilere emanete fındık verilmemesi çağrısı yapılıyor. Ancak gurbete gidenlerin, köyden şehre gelmek zorunda kalanların fındıklarını nereye bırakacakları konusunda çözüm ve önerileri yok. Lisanslı depoculukta gerçekleşmedi. Kısacası ortaya çıkan sonuç fındık üreticisinin sözde sahibi ve destekçisi çok, ama iş icraata gelince ve sorunların giderilmesine gelince kimse yok. Sonrada üç kilo fındık, bir kilo fındık tirmiti alamaz hale geliyor.
Üç kilo fındığın bir kilo fındık tirmiti dahi alamadığı Ordu’da fındık üreticisinin içler acısı durumu için konuşan çok çözüm üreten yok.

Üç kilo fındık bir kilo fındık tirmiti etmiyor. Bugün Ordu’da tezgahlarda satılan fındık bahçelerinde yetişen ve birçok Ordulu için lezzeti nedeniyle vazgeçilmez olan fındık tirmitinin kilo fiyatı tam 350 TL.

Ordu serbest piyasasında bugün itibariyle fındık fiyatı ise brüt 110, net fiyatı ise 105 lira. Yani bir Ordulu’nun canı fındık tirmiti çekse seyyar satıcıdan alabilmesi için tam 3 kilo 340 gram fındık satması gerekmekte.

Kilo fiyatı 105 lira olan fındıktan 350 lira alabilmesi tam 3 kilo 340 gram fındık satmak zorunda. Bu sene maliyetini dahi karşılayamayan fındık için herkes konuşuyor, Ordu’yu yönetenler toplantı üstüne toplantı yapıyor. Herkes fiyatın artması gerektiğini söylüyor, oluşan tekelin piyasayı teslim aldığı iddiaları konuşuluyor.

Ancak kimsenin çözüm için ortaya sunduğu hiçbir öneri yok. Fiyatın düşmesinde en önemli etken olarak ziraat odaları tarafından üreticilere emanete fındık verilmemesi çağrısı yapılıyor. Ancak gurbete gidenlerin, köyden şehre gelmek zorunda kalanların fındıklarını nereye bırakacakları konusunda çözüm ve önerileri yok. Lisanslı depoculukta gerçekleşmedi.

Kısacası ortaya çıkan sonuç fındık üreticisinin sözde sahibi ve destekçisi çok, ama iş icraata gelince ve sorunların giderilmesine gelince kimse yok. Sonrada üç kilo fındık, bir kilo fındık tirmiti alamaz hale geliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.