ADIGÜZEL'İN KARŞISINA İSTANBUL'DA KOKARCA ÇIKTI

Siyaset (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 06.10.2024 - 22:52, Güncelleme: 06.10.2024 - 22:52 472 kez okundu.
 

ADIGÜZEL'İN KARŞISINA İSTANBUL'DA KOKARCA ÇIKTI

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, İstanbul’da kaldığı otelin penceresinde kokarcayı görünce, “İstanbul yeni bir işgal ile karşı karşıya.” dedi.
Kokarca tehlikesi yurt geneline yayılıyor. Karadeniz’de başta fındık olmak üzere tüm tarım ürünlerini tehdit eden kokarca, sadece Karadeniz’i değil, tüm ülke tarımını tehdit etmeye başladı. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, İstanbul’da kaldığı otelde kokarcayla karşılaştı. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Adıgüzel, “Kokarca İstanbul'da. Kokarca çok yoğun bir şekilde İstanbul'da. Pencerenin önünde otururken uçarak cama gelip vuran yaratıklar da onlar. İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde İstanbul yeni bir işgal ile karşı karşıya.” Geçen yıldan beri konuştuğunu söyleyen Adıgüzel, 1Karadeniz Bölgesi kahverengi kokarca istilası altında ve buradan Türkiye'nin diğer bölgelerine yayılacak diyoruz. Ankara'da daha önce görmüştüm, bugün İstanbul'da kaldığımız otelin penceresini açtığımızda karşımıza çıktı. Bu kokarca ile topyekûn mücadele etmezsek Türkiye çok büyük bir tehdit altında. 40'tan fazla tarım ürününe ve 400'den fazla bitkiye zarar veren bir tür. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde kapalı alanlarda topyekûn bir mücadele gerekiyor. “PARAYLA SATAN ODALARI İFŞA EDECEĞİM” Kokarcayla mücadele için ilaçları parayla satan ziraat odalarını ifşa edeceğini söyleyen Adıgüzel, “Soğuk mevsimlerin başlamasıyla depolar ve evler gibi kapalı alanlara giriyor. Özellikle kışın Karadeniz Bölgesi’nde kalmayıp diğer illerde kalan vatandaşların kapattığı alanların ilaçlanması lazım. Yerel yönetimlere ve idarelere yetki verilerek bu işin topyekûn yapılması gerekir. Bunun finansmanına da devletin karşılaması gerekir. Bazı Ziraat Odaları bu işi ticarete çevirip üreticiye ilaç satıyorlar. Öbür taraftan Ünye Ziraat Odası gibi tamamen ilaçları ücretsiz dağıtan güzel örnekler de var. Ticarete çevirip üreticiye bu ilaçları satan odaları da ifşa edeceğim.” “MÜCADELE EL BİRİĞİYLE OLMALI” Kokarcanın Türkiye’ye yayıldığını söyleyen Adıgüzel, “Bu bir işgal ve istiladır. Karadeniz Bölgesi'nin böcekle ilgili pandemisidir ve tüm Türkiye’ye yayılmaktadır. Aynı zamanda gelecekle yılla ilgili planlamanın şimdiden yapılması gerekir. Mücadeleyi sadece kimyasal mücadele değil biyolojik mücadele ile birlikte Ziraat Odaları, üniversiteler, tarım il müdürlükleri, vatandaşlar ve yerel belediyeler el birliğiyle yapmalı. Bu mücadeleyi topyekun yapmazsak gelecek sene bundan daha fazlasını göreceğiz. Türkiye'de kimse benimle alakası yok demesin çünkü her yere gidebiliyor bu böcek. Bir tanesinden senede 3000 tane ürediğini ve tek bir tanesinin günde kilometrelerce yol aldığını hesaba katmak lazım.”
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, İstanbul’da kaldığı otelin penceresinde kokarcayı görünce, “İstanbul yeni bir işgal ile karşı karşıya.” dedi.

Kokarca tehlikesi yurt geneline yayılıyor. Karadeniz’de başta fındık olmak üzere tüm tarım ürünlerini tehdit eden kokarca, sadece Karadeniz’i değil, tüm ülke tarımını tehdit etmeye başladı.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, İstanbul’da kaldığı otelde kokarcayla karşılaştı. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Adıgüzel, “ Kokarca İstanbul'da. Kokarca çok yoğun bir şekilde İstanbul'da. Pencerenin önünde otururken uçarak cama gelip vuran yaratıklar da onlar. İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde İstanbul yeni bir işgal ile karşı karşıya.”

Geçen yıldan beri konuştuğunu söyleyen Adıgüzel, 1Karadeniz Bölgesi kahverengi kokarca istilası altında ve buradan Türkiye'nin diğer bölgelerine yayılacak diyoruz. Ankara'da daha önce görmüştüm, bugün İstanbul'da kaldığımız otelin penceresini açtığımızda karşımıza çıktı. Bu kokarca ile topyekûn mücadele etmezsek Türkiye çok büyük bir tehdit altında. 40'tan fazla tarım ürününe ve 400'den fazla bitkiye zarar veren bir tür. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde kapalı alanlarda topyekûn bir mücadele gerekiyor.

“PARAYLA SATAN ODALARI İFŞA EDECEĞİM”

Kokarcayla mücadele için ilaçları parayla satan ziraat odalarını ifşa edeceğini söyleyen Adıgüzel, “Soğuk mevsimlerin başlamasıyla depolar ve evler gibi kapalı alanlara giriyor. Özellikle kışın Karadeniz Bölgesi’nde kalmayıp diğer illerde kalan vatandaşların kapattığı alanların ilaçlanması lazım. Yerel yönetimlere ve idarelere yetki verilerek bu işin topyekûn yapılması gerekir. Bunun finansmanına da devletin karşılaması gerekir. Bazı Ziraat Odaları bu işi ticarete çevirip üreticiye ilaç satıyorlar. Öbür taraftan Ünye Ziraat Odası gibi tamamen ilaçları ücretsiz dağıtan güzel örnekler de var. Ticarete çevirip üreticiye bu ilaçları satan odaları da ifşa edeceğim.”

“MÜCADELE EL BİRİĞİYLE OLMALI”

Kokarcanın Türkiye’ye yayıldığını söyleyen Adıgüzel, “Bu bir işgal ve istiladır. Karadeniz Bölgesi'nin böcekle ilgili pandemisidir ve tüm Türkiye’ye yayılmaktadır. Aynı zamanda gelecekle yılla ilgili planlamanın şimdiden yapılması gerekir. Mücadeleyi sadece kimyasal mücadele değil biyolojik mücadele ile birlikte Ziraat Odaları, üniversiteler, tarım il müdürlükleri, vatandaşlar ve yerel belediyeler el birliğiyle yapmalı. Bu mücadeleyi topyekun yapmazsak gelecek sene bundan daha fazlasını göreceğiz. Türkiye'de kimse benimle alakası yok demesin çünkü her yere gidebiliyor bu böcek. Bir tanesinden senede 3000 tane ürediğini ve tek bir tanesinin günde kilometrelerce yol aldığını hesaba katmak lazım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.