ATIK TAHTALARDAN YAPTIKLARIYLA GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Sanat (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 13.12.2023 - 10:14, Güncelleme: 13.12.2023 - 10:14 3176+ kez okundu.
 

ATIK TAHTALARDAN YAPTIKLARIYLA GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Atık tahtaları alıyor, sanat eserine dönüştürüyor. Dilek Sağesen, sokaktan topladığı tahtaların üzerine yaptığı resimlerle hayran bırakıyor.
Ordulu Resim Sanatçısı Dilek Sağesen, Ordu Kültür Merkezi’nde açtığı Karma Akrilik Sanat Sergide tual yerine ağaçların üzerine yaptığı, yağlı boya yerine akrilik boya kullanarak yaptığı resimlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. ATIK TAHTALARA RESİM YAPIYOR Kişisel sergisini açan Ressam Sağesen, “Açtığım sergideki çalışmalarımın hepsi sokakta bulduğum atık tahtalar üzerinde yaptım. Dışarıda resim yapabileceğim atık tahtaları aldım. Onları teker teker işledim. Bazılarının üzerine bezlerle doku yaptım. Böyle bir sergi ortaya çıktı. Bu sergide kesinlikle tual yoktur. Akrilik boya ile çalışıyorum. Atölyem olmadığı için evde çalışıyorum. Bu nedenle akrilik boya sağlığım için daha elverişli. Yağlı boyanın kimyasal karışımları çok olduğu için sağlığım için uzaklaştım.” 15 YILDIR RESİM YAPIYOR 15 yıldır resim yaptığını söyleyen Sağesen, “Kurslara gittim. Fakat kursa giderken dahi evde kendim çalışıyordum. Bir süre sonra kurslardan uzaklaştım. Çünkü ne kadar çok kendim üretirsem ve kendimi o kadar daha çok geliştirebileceğimi anladım. Resmi geliştirmek isteyen kişiler, kursa giderken dahi evde kendileri çalışmaya devam etsinler. “ÖZEL SALON TAHSİS EDİLSİN” Kendileri için bir salon tahsis edilmesini isteyen Ressam Dilek Sağesen, “Sergimi Ordu Kültür Sarayı Kütüphane Bölümü’nde açtım. Burası sadece bir kütüphane olarak değil, burada sanatçılar gelip istedikleri gibi sergi açabilmeleri için özel olarak ayrılmalı. Kendi çabalarımızla çok zorlanıyoruz. Sergiyi açarken, salonu yerleştirmek, sonra tekrar toplamak. Hep bana ait olduğu için çok yorucu. Hatta ara vermeyi düşündüm. Ama sergimi görmeye gelenler, her sene sergi istiyorlar. GENÇLER MUTLU OLMAK İSTİYORSA SANAT YAPSIN Gençlere de seslenen Ressam Dilek Sağesen, “Gençler boş zamanlarında kafelerde oturmak yerine resim yapsınlar, müzikle uğraşsınlar, yada edebiyatla ilgilensinler. Mutlu olmak istiyorlarsa yaşama tutunsunlar. Buda sanatla mümkün. Yoksa nesil giderek tabletlere ve telefonlara bağlı gençlik oluyor. Küçük çocukların elinde tabletler. Anneler bile çocukların eline telefon veriyor. Annelerinde işine geliyor. Ellerine kağıt kalem alsınlar, boyalar alsınlar. Çocuklarıyla resim yapsınlar. Her çocuk resim yapmayı sever.” Sanatın yaratıcılık olduğunu söyleyen Ressam Sağesen, “İki tane şiir kitabı yazdım. Yıllar önce halk eğitimde müzik öğreticiliği yapmıştım. Resimlerimin bazılarını tahta üzerine serdiğim bezlere, bazılarını da sadece tahtalara yapıyorum. Yapraklar kullanıyorum. Her şeyi değerlendiriyorum. Evde ekmek tahtam vardı. Onun bir tarafını başka resimle, bir tarafını başka resim yaptım. İnsan istedikten sonra her şeyi değerlendirebilir. İnsan kullanmadığı her şeyi sanata çevirebilir. Bu insanın kendi elinde.”  Ahmet Bayrak/Karadeniz Bayrak
Atık tahtaları alıyor, sanat eserine dönüştürüyor. Dilek Sağesen, sokaktan topladığı tahtaların üzerine yaptığı resimlerle hayran bırakıyor.

Ordulu Resim Sanatçısı Dilek Sağesen, Ordu Kültür Merkezi’nde açtığı Karma Akrilik Sanat Sergide tual yerine ağaçların üzerine yaptığı, yağlı boya yerine akrilik boya kullanarak yaptığı resimlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

ATIK TAHTALARA RESİM YAPIYOR

Kişisel sergisini açan Ressam Sağesen, “Açtığım sergideki çalışmalarımın hepsi sokakta bulduğum atık tahtalar üzerinde yaptım. Dışarıda resim yapabileceğim atık tahtaları aldım. Onları teker teker işledim. Bazılarının üzerine bezlerle doku yaptım. Böyle bir sergi ortaya çıktı. Bu sergide kesinlikle tual yoktur. Akrilik boya ile çalışıyorum. Atölyem olmadığı için evde çalışıyorum. Bu nedenle akrilik boya sağlığım için daha elverişli. Yağlı boyanın kimyasal karışımları çok olduğu için sağlığım için uzaklaştım.”

15 YILDIR RESİM YAPIYOR

15 yıldır resim yaptığını söyleyen Sağesen, “Kurslara gittim. Fakat kursa giderken dahi evde kendim çalışıyordum. Bir süre sonra kurslardan uzaklaştım. Çünkü ne kadar çok kendim üretirsem ve kendimi o kadar daha çok geliştirebileceğimi anladım. Resmi geliştirmek isteyen kişiler, kursa giderken dahi evde kendileri çalışmaya devam etsinler.

“ÖZEL SALON TAHSİS EDİLSİN”

Kendileri için bir salon tahsis edilmesini isteyen Ressam Dilek Sağesen, “Sergimi Ordu Kültür Sarayı Kütüphane Bölümü’nde açtım. Burası sadece bir kütüphane olarak değil, burada sanatçılar gelip istedikleri gibi sergi açabilmeleri için özel olarak ayrılmalı. Kendi çabalarımızla çok zorlanıyoruz. Sergiyi açarken, salonu yerleştirmek, sonra tekrar toplamak. Hep bana ait olduğu için çok yorucu. Hatta ara vermeyi düşündüm. Ama sergimi görmeye gelenler, her sene sergi istiyorlar.

GENÇLER MUTLU OLMAK İSTİYORSA SANAT YAPSIN

Gençlere de seslenen Ressam Dilek Sağesen, “Gençler boş zamanlarında kafelerde oturmak yerine resim yapsınlar, müzikle uğraşsınlar, yada edebiyatla ilgilensinler. Mutlu olmak istiyorlarsa yaşama tutunsunlar. Buda sanatla mümkün. Yoksa nesil giderek tabletlere ve telefonlara bağlı gençlik oluyor. Küçük çocukların elinde tabletler. Anneler bile çocukların eline telefon veriyor. Annelerinde işine geliyor. Ellerine kağıt kalem alsınlar, boyalar alsınlar. Çocuklarıyla resim yapsınlar. Her çocuk resim yapmayı sever.”

Sanatın yaratıcılık olduğunu söyleyen Ressam Sağesen, “İki tane şiir kitabı yazdım. Yıllar önce halk eğitimde müzik öğreticiliği yapmıştım. Resimlerimin bazılarını tahta üzerine serdiğim bezlere, bazılarını da sadece tahtalara yapıyorum. Yapraklar kullanıyorum. Her şeyi değerlendiriyorum. Evde ekmek tahtam vardı. Onun bir tarafını başka resimle, bir tarafını başka resim yaptım. İnsan istedikten sonra her şeyi değerlendirebilir. İnsan kullanmadığı her şeyi sanata çevirebilir. Bu insanın kendi elinde.”  Ahmet Bayrak/Karadeniz Bayrak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.