BU FINDIK FİYATLARI ÜRETİCİNİN BOYNUNU BÜKTÜ

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 11.12.2023 - 10:28, Güncelleme: 11.12.2023 - 10:28 2469+ kez okundu.
 

BU FINDIK FİYATLARI ÜRETİCİNİN BOYNUNU BÜKTÜ

Türkiye’de ÇKS’ye kayıtlı en fazla fındık üreticisinin olduğu il olan Ordu’da fındık fiyatlarındaki durgunluk can sıkmaya devam ediyor.
Boşuna fındık Karadenizli için yeşil altın denmiyor. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üye sayıları belli oldu. Türkiye’de Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı (ÇKS) çiftçilerden 432 bin 886 fındık üreticisi konumunda. Türkiye’de en çok fındık üreten ili konumunda olan Ordu aynı zamanda Türkiye’nin en çok çiftçisine sahip ili. Ordu’da ÇKS’ye 126 bin 243 üretici kayıtlı. Yani 765 bin nüfuslu ilin yüzde 27’si ÇKS’ye kayıtlı. Bu sayı her ailenin 4 kişiden oluştuğu ortalamasıyla 500 bin kişinin direkt ve dolaylı geçim kaynağı fındık oluyor. Ancak tüm bunlara rağmen fındık fiyatında durgunluk üreticilerin tepkisine neden olmaya devam ediyor. Yüksek enflasyon ve bu seneki düşük rekolteyle fındık fiyatının rekor seviyeleri göreceği beklentisiyle fındığını satmayan çok sayıda üretici tam bir hayal kırıklığı içinde. Tahmini 500 bin rekolteye rağmen sezonun üç aylık döneminde 137 bin ton fındığın pazara indiği gerçeğine rağmen fındık fiyatının 90 lira seviyelerinde kalması ise fiyatın büyük bir baskı altında tutulduğunun ispatı konumunda. Ordu’da yeni haftanın ilk günü 11 Aralık Pazartesi günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı dün olduğu gibi 89-92 lira arasında işlem görmeye devam ediyor. Bu fiyatlara yüzde 2,1 oranındaki vergi de dahil.
Türkiye’de ÇKS’ye kayıtlı en fazla fındık üreticisinin olduğu il olan Ordu’da fındık fiyatlarındaki durgunluk can sıkmaya devam ediyor.

Boşuna fındık Karadenizli için yeşil altın denmiyor. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üye sayıları belli oldu. Türkiye’de Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı (ÇKS) çiftçilerden 432 bin 886 fındık üreticisi konumunda.

Türkiye’de en çok fındık üreten ili konumunda olan Ordu aynı zamanda Türkiye’nin en çok çiftçisine sahip ili. Ordu’da ÇKS’ye 126 bin 243 üretici kayıtlı. Yani 765 bin nüfuslu ilin yüzde 27’si ÇKS’ye kayıtlı. Bu sayı her ailenin 4 kişiden oluştuğu ortalamasıyla 500 bin kişinin direkt ve dolaylı geçim kaynağı fındık oluyor.

Ancak tüm bunlara rağmen fındık fiyatında durgunluk üreticilerin tepkisine neden olmaya devam ediyor. Yüksek enflasyon ve bu seneki düşük rekolteyle fındık fiyatının rekor seviyeleri göreceği beklentisiyle fındığını satmayan çok sayıda üretici tam bir hayal kırıklığı içinde.

Tahmini 500 bin rekolteye rağmen sezonun üç aylık döneminde 137 bin ton fındığın pazara indiği gerçeğine rağmen fındık fiyatının 90 lira seviyelerinde kalması ise fiyatın büyük bir baskı altında tutulduğunun ispatı konumunda.

Ordu’da yeni haftanın ilk günü 11 Aralık Pazartesi günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı dün olduğu gibi 89-92 lira arasında işlem görmeye devam ediyor. Bu fiyatlara yüzde 2,1 oranındaki vergi de dahil.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.