EMEKLİLER İKİNCİ MAAŞ ALABİLECEKLER

Ekonomi 21.10.2024 - 11:19, Güncelleme: 21.10.2024 - 11:19 1220 kez okundu.
 

EMEKLİLER İKİNCİ MAAŞ ALABİLECEKLER

Yeni düzenlemeyle birlikte, emekliler, prim günlerine göre daha yüksek maaş almanın yanında ikinci bir emekli maaşı alma fırsatına sahip olacaklar.
Emeklilik maaşlarında yeni bir dönem başlıyor. Maaş hesaplama yönteminde yapılacak değişikliklerin yakında TBMM'de görüşüleceği ve 2024 ile 2025'te emekli olacakların maaş farklarının yeniden değerlendirileceği iddia ediliyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, emekliler, prim günlerine göre daha yüksek maaş almanın yanında ikinci bir emekli maaşı alma fırsatına sahip olacaklar. Emeklilik sistemi, üç farklı dönem üzerinden hesaplanan mevcut maaş düzenlemeleriyle birlikte köklü değişikliklere hazırlanıyor. Meclis’e sunulması beklenen yeni emeklilik paketi, prim günlerinin ve çalışma sürelerinin emekli maaşlarının belirlenmesinde daha fazla rol oynamasını hedefliyor. Ayrıca, vatandaşların birden fazla emekli maaşı almasına olanak tanınması öngörülüyor. Yeni düzenleme ile birlikte, emeklilerin prim günlerine göre daha yüksek maaş alabilmesinin yanı sıra, ikinci bir emekli maaşı alma imkanı da sağlanacak. Çalışma hayatına devam eden emekliler, mevcut maaşlarının yanı sıra tamamlayıcı bir maaş alabilecekler. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) yıl içinde Meclis gündemine taşınacak. Bu sistem, çalışanları emeklilik yerine daha uzun süre çalışmaya teşvik etmeyi amaçlamakta. Prim günlerini artırarak daha yüksek maaş alacak bir yapı kurulacak ve prim ödemeleri üzerinden işveren ve devlet katkısı sağlanacak. Bu sistem, yalnızca aktif çalışanları değil, emeklilik sonrası yeniden çalışma hayatına dönen bireyleri de kapsayacak. Yeni düzenlemede kök maaş ve taban maaş arasındaki fark kaldırılarak daha adil bir emeklilik sisteminin oluşturulması amaçlanıyor. Uzun süre çalışan ve daha fazla prim ödeyenlerin emekli maaşlarında daha yüksek artışlar görülmesi hedefleniyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi, çalışanların birikimlerine işverenlerin ve devletin katkı yapmasını sağlayacak. Bu sayede, emeklilerin ikinci bir maaş alma imkanı olacak ve emeklilik dönemindeki gelir seviyelerinin artması sağlanacak. Yeni düzenleme, emeklilikle ilgili daha kapsamlı ve adil bir sistem oluşturmayı amaçlıyor.
Yeni düzenlemeyle birlikte, emekliler, prim günlerine göre daha yüksek maaş almanın yanında ikinci bir emekli maaşı alma fırsatına sahip olacaklar.

Emeklilik maaşlarında yeni bir dönem başlıyor. Maaş hesaplama yönteminde yapılacak değişikliklerin yakında TBMM'de görüşüleceği ve 2024 ile 2025'te emekli olacakların maaş farklarının yeniden değerlendirileceği iddia ediliyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, emekliler, prim günlerine göre daha yüksek maaş almanın yanında ikinci bir emekli maaşı alma fırsatına sahip olacaklar.

Emeklilik sistemi, üç farklı dönem üzerinden hesaplanan mevcut maaş düzenlemeleriyle birlikte köklü değişikliklere hazırlanıyor. Meclis’e sunulması beklenen yeni emeklilik paketi, prim günlerinin ve çalışma sürelerinin emekli maaşlarının belirlenmesinde daha fazla rol oynamasını hedefliyor. Ayrıca, vatandaşların birden fazla emekli maaşı almasına olanak tanınması öngörülüyor.

Yeni düzenleme ile birlikte, emeklilerin prim günlerine göre daha yüksek maaş alabilmesinin yanı sıra, ikinci bir emekli maaşı alma imkanı da sağlanacak. Çalışma hayatına devam eden emekliler, mevcut maaşlarının yanı sıra tamamlayıcı bir maaş alabilecekler.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) yıl içinde Meclis gündemine taşınacak. Bu sistem, çalışanları emeklilik yerine daha uzun süre çalışmaya teşvik etmeyi amaçlamakta. Prim günlerini artırarak daha yüksek maaş alacak bir yapı kurulacak ve prim ödemeleri üzerinden işveren ve devlet katkısı sağlanacak. Bu sistem, yalnızca aktif çalışanları değil, emeklilik sonrası yeniden çalışma hayatına dönen bireyleri de kapsayacak.

Yeni düzenlemede kök maaş ve taban maaş arasındaki fark kaldırılarak daha adil bir emeklilik sisteminin oluşturulması amaçlanıyor. Uzun süre çalışan ve daha fazla prim ödeyenlerin emekli maaşlarında daha yüksek artışlar görülmesi hedefleniyor.

Tamamlayıcı emeklilik sistemi, çalışanların birikimlerine işverenlerin ve devletin katkı yapmasını sağlayacak. Bu sayede, emeklilerin ikinci bir maaş alma imkanı olacak ve emeklilik dönemindeki gelir seviyelerinin artması sağlanacak. Yeni düzenleme, emeklilikle ilgili daha kapsamlı ve adil bir sistem oluşturmayı amaçlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.