FATİH TİTİZ: BEKA MESELESİ HALİNE GELMİŞTİR

Siyaset (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 11.10.2024 - 10:49, Güncelleme: 11.10.2024 - 10:49 2417 kez okundu.
 

FATİH TİTİZ: BEKA MESELESİ HALİNE GELMİŞTİR

Sığınmacı sorunuyla ilgili konuşan İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, “Türkiye'de sığınmacı ve kaçak sorunu artık beka meselesi haline gelmiştir.”
Türkiye’deki sığınmacı sorunuyla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, ülkenin mülteci kampına dönüştüğünü belirterek, yabancılara verilen vatandaşlıkların iptali için dava açtıklarını söyledi. Türk vatandaşlığının eşantiyon olmadığını söyleyen Titiz, “Türkiye'de sığınmacı ve kaçak sorunu artık beka meselesi haline gelmiştir. Bunlara bir de konut satışı karşılığı verilen vatandaşlıklar da eklenince ülkemiz mülteci kampına dönüşmüştür. Herkes bilmelidir ki; Türkiye kupon arazi, Türk vatandaşlığı eşantiyon değildir!” Suriyelilere verilen vatandaşlıkların iptali için dava açtıklarını belirten Titiz, “Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu, Suriyeli sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptali için İYİ Parti olarak açtığımız davayı Danıştay’ın önünde yaptığı basın açıklamasıyla duyurmuştur. Özellikle metropol ve sınır illerimizde yaşayan sığınmacı sayısındaki artış ürkütücü boyutlara ulaşmıştır. Bu durum hem milletimizin huzurunu bozmakta hem de güvenlik problemlerini artırmaktadır.” “SOKAĞA ÇIKMA YASAKLI NÜFUS SAYIMI YAPILSIN” Türkiye'nin bir mülteci kampı hâline gelmesine asla izin vermeyeceklerini söyleyen Titiz, “İYİ Parti olarak ülkemizin güvenliği için elzem gördüğümüz bir öneriyi milletimizle paylaşmak istiyoruz. En kısa zamanda yeniden bir kapalı nüfus sayımı yapalım. Bu, sadece bir seçenek değil, bir mecburiyettir! Çünkü sokaklarımızda suç işleyip cezasız kalanların tespit edilmesi, sınır dışı edilmesi gereken kaçakların yakalanması ve adalete teslim edilmesi ancak bu yolla mümkün olacaktır. Bu sayım, Türkiye’nin geleceği ve halkımızın güvenliği için büyük bir adım olacaktır. İYİ Parti olarak önerimiz, 3 Kasım 2024 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek bir kapalı nüfus sayımının yapılmasıdır. Bu sayede ülkemizin güvenlik problemlerinin bir nebze olsun azaltılabileceğine inanıyoruz. Halkımızın huzuru ve güvenliği için, bu adım atılmalıdır.” YABANCILARA 309 BİN KONUT SATILDI Türkiye'de son 7 yılda yabancılara 309 bin konut satışı gerçekleştiğini dile getiren Titiz, “İstatistikler bu konut satışlarının en az yarısının vatandaşlık karşılılığında olduğunu ortaya koymaktadır. Gayrimenkul karşılığı vatandaşlık, sadece satın alan kişiyi değil aynı zamanda aile üyelerini de kapsadığından, en az 500 bin kişinin bu yöntemle Türk vatandaşlığına geçirildiği anlaşılmaktadır. Hatay meselesi dolayısıyla tarihsel sorunlarımızın bulunduğu Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de gayrimenkul edinmesi zaten mümkün olmamalıdır. Zira gayrimenkul alımına dayanarak Suriyelilere verilen vatandaşlık hakları hiçbir zaman geçerli değildir ve tüm bu vatandaşlıklar yok hükmündedir.”
Sığınmacı sorunuyla ilgili konuşan İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, “Türkiye'de sığınmacı ve kaçak sorunu artık beka meselesi haline gelmiştir.”

Türkiye’deki sığınmacı sorunuyla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, ülkenin mülteci kampına dönüştüğünü belirterek, yabancılara verilen vatandaşlıkların iptali için dava açtıklarını söyledi.

Türk vatandaşlığının eşantiyon olmadığını söyleyen Titiz, “Türkiye'de sığınmacı ve kaçak sorunu artık beka meselesi haline gelmiştir. Bunlara bir de konut satışı karşılığı verilen vatandaşlıklar da eklenince ülkemiz mülteci kampına dönüşmüştür. Herkes bilmelidir ki; Türkiye kupon arazi, Türk vatandaşlığı eşantiyon değildir!”

Suriyelilere verilen vatandaşlıkların iptali için dava açtıklarını belirten Titiz, “Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu, Suriyeli sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptali için İYİ Parti olarak açtığımız davayı Danıştay’ın önünde yaptığı basın açıklamasıyla duyurmuştur. Özellikle metropol ve sınır illerimizde yaşayan sığınmacı sayısındaki artış ürkütücü boyutlara ulaşmıştır. Bu durum hem milletimizin huzurunu bozmakta hem de güvenlik problemlerini artırmaktadır.”

“SOKAĞA ÇIKMA YASAKLI NÜFUS SAYIMI YAPILSIN”

Türkiye'nin bir mülteci kampı hâline gelmesine asla izin vermeyeceklerini söyleyen Titiz, “İYİ Parti olarak ülkemizin güvenliği için elzem gördüğümüz bir öneriyi milletimizle paylaşmak istiyoruz. En kısa zamanda yeniden bir kapalı nüfus sayımı yapalım. Bu, sadece bir seçenek değil, bir mecburiyettir! Çünkü sokaklarımızda suç işleyip cezasız kalanların tespit edilmesi, sınır dışı edilmesi gereken kaçakların yakalanması ve adalete teslim edilmesi ancak bu yolla mümkün olacaktır. Bu sayım, Türkiye’nin geleceği ve halkımızın güvenliği için büyük bir adım olacaktır. İYİ Parti olarak önerimiz, 3 Kasım 2024 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek bir kapalı nüfus sayımının yapılmasıdır. Bu sayede ülkemizin güvenlik problemlerinin bir nebze olsun azaltılabileceğine inanıyoruz. Halkımızın huzuru ve güvenliği için, bu adım atılmalıdır.”

YABANCILARA 309 BİN KONUT SATILDI

Türkiye'de son 7 yılda yabancılara 309 bin konut satışı gerçekleştiğini dile getiren Titiz, “İstatistikler bu konut satışlarının en az yarısının vatandaşlık karşılılığında olduğunu ortaya koymaktadır. Gayrimenkul karşılığı vatandaşlık, sadece satın alan kişiyi değil aynı zamanda aile üyelerini de kapsadığından, en az 500 bin kişinin bu yöntemle Türk vatandaşlığına geçirildiği anlaşılmaktadır. Hatay meselesi dolayısıyla tarihsel sorunlarımızın bulunduğu Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de gayrimenkul edinmesi zaten mümkün olmamalıdır. Zira gayrimenkul alımına dayanarak Suriyelilere verilen vatandaşlık hakları hiçbir zaman geçerli değildir ve tüm bu vatandaşlıklar yok hükmündedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.