'FINDIK FİYATI 150 İLA 160 TL'YE YÜKSELEBİLİR

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 25.08.2024 - 23:43, Güncelleme: 25.08.2024 - 23:43 4049+ kez okundu.
 

'FINDIK FİYATI 150 İLA 160 TL'YE YÜKSELEBİLİR

Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ertaç Öztürk, üreticilerin fındıklarını tedbirli bir şekilde satması halinde fiyatların 160 TL’ye çıkabileceğini söyledi.
Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ertaç Öztürk, TMO’nun fındık paralarını uzun sürede ödemesi nedeniyle üreticilerin fındığını satmadığını belirterek, bu durumun fiyatların yükselmesine yol açacağını söyledi. Her sezon bu sıkıntının yaşandığını ifade eden Başkan Öztürk, "Şuanda serbest piyasa fiyatları 125 lira seviyesinde sabit bir şekilde gidiyor. Fakat üreticimiz fındığını elinde tutmayı başarabilirse fiyatlar 160 liraya kadar çıkacaktır. Üreticilerimize büyük bir özveri düşüyor. Bölgemizin geçim kaynağı olan fındığın fiyatını belirlemek üreticiden başka kimseye düşmez bu nedenle fiyatların yükselmesi üreticilerin elindedir" dedi. FINDIKTA KOKARCA ZARARI VAR Başkan Öztürk, kahverengi kokarca olarak bilinen zararlının sadece Giresun bölgesinde zarar vermediğini hatırlatarak, " Giresun hariç diğer tüm bölgelerde kahverengi kokarca fındığa zarar vermiş. Fakat bizim bölgemizde böyle bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla tüm dünya gözlerini Giresun fındığına dikti. Üreticimiz bu durumu kendi aleyhine döndürerek fiyatların yükselmesini sağlayabilir" diye konuştu. TMO'YA FINDIK GİTMİYOR TMO'nun fındık alımına başladığını da ifade eden Başkan Öztürk, "TMO'nun ödemeleri uzun tutmasından dolayı üreticiler fındığını TMO'ya götürmüyor. Bu da fındığın fiyatının artmasına etki etmektedir. Ama en önemlisi dediğimiz gibi üreticilerimizin fındığını kontrollü bir şekilde pazara getirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ertaç Öztürk, üreticilerin fındıklarını tedbirli bir şekilde satması halinde fiyatların 160 TL’ye çıkabileceğini söyledi.

Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ertaç Öztürk, TMO’nun fındık paralarını uzun sürede ödemesi nedeniyle üreticilerin fındığını satmadığını belirterek, bu durumun fiyatların yükselmesine yol açacağını söyledi.

Her sezon bu sıkıntının yaşandığını ifade eden Başkan Öztürk, "Şuanda serbest piyasa fiyatları 125 lira seviyesinde sabit bir şekilde gidiyor. Fakat üreticimiz fındığını elinde tutmayı başarabilirse fiyatlar 160 liraya kadar çıkacaktır. Üreticilerimize büyük bir özveri düşüyor. Bölgemizin geçim kaynağı olan fındığın fiyatını belirlemek üreticiden başka kimseye düşmez bu nedenle fiyatların yükselmesi üreticilerin elindedir" dedi.

FINDIKTA KOKARCA ZARARI VAR

Başkan Öztürk, kahverengi kokarca olarak bilinen zararlının sadece Giresun bölgesinde zarar vermediğini hatırlatarak, " Giresun hariç diğer tüm bölgelerde kahverengi kokarca fındığa zarar vermiş. Fakat bizim bölgemizde böyle bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla tüm dünya gözlerini Giresun fındığına dikti. Üreticimiz bu durumu kendi aleyhine döndürerek fiyatların yükselmesini sağlayabilir" diye konuştu.

TMO'YA FINDIK GİTMİYOR

TMO'nun fındık alımına başladığını da ifade eden Başkan Öztürk, "TMO'nun ödemeleri uzun tutmasından dolayı üreticiler fındığını TMO'ya götürmüyor. Bu da fındığın fiyatının artmasına etki etmektedir. Ama en önemlisi dediğimiz gibi üreticilerimizin fındığını kontrollü bir şekilde pazara getirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.